duminică, iulie 14, 2024
libris.ro
AcasăATENȚIE! VORBEȘTE SUFLETULOGLINZILE ESENIENILOR | CĂLĂTORIA SPIRITUALĂ PRIN CELE 7 STADII ALE CONȘTIINȚEI

OGLINZILE ESENIENILOR | CĂLĂTORIA SPIRITUALĂ PRIN CELE 7 STADII ALE CONȘTIINȚEI

În mistica și spiritualitatea antichității, esenienii au fost recunoscuți pentru învățăturile lor profunde și pentru înțelepciunea lor tainică. Esenienii au reprezentat un grup spiritual, care a  trăit în principal în regiunea Israelului și a Iordaniei în timpul perioadei elenistice și romane. Istoria și identitatea esenienilor sunt în mare parte asociate cu descoperirile arheologice și cu scrierile vechi, cum ar fi Manuscrisele care au fost găsite în peșterile din apropierea Mării Moarte în anii 1940 și 1950. Aceste manuscrise conțin texte religioase, scrieri comunitare și alte documente care oferă o imagine a vieții și credințelor esenienilor. Taina celor 7 OGLINZI este una dintre învățăturile centrale ale esenienilor, o metaforă complexă pentru procesul de dezvoltare spirituală și transformare interioară. În acest articol, ne vom aventura în lumea esenienilor și vom explora fiecare oglindă pentru a-i descoperi înțelesurile și semnificațiile profunde.

  1. Oglinda mâniei sau Oglinda de fier

Prima oglindă pe care o întâlnim în călătoria noastră spirituală este oglinda mâniei, oglinda fierului. Acesta este stadiul în care suntem chemați să ne confruntăm cu impulsivitatea și furia noastră interioară. Mânia este o emoție puternică și adesea distructivă, care poate distruge relații și perturba echilibrul nostru interior. Prin recunoașterea și gestionarea mâniei noastre, putem deschide ușa către vindecare și eliberare. Pentru controlul emoțiilor este nevoie de ceva inteligență emoțională, cu ajutorul căreia putem să provocăm reacțiile noastre explozive. Vrei să te antrenezi cu  exerciții de inteligență emoțională și să înveți arta stăpânirii emoțiilor? Te aștept la workshopurile organizate de Sursa de Motivație Zilnică, în taberele noastre sau la o ședință de coaching. Ne poți scrie pentru detalii pe contact@sursademotivatie.ro.

2. Oglinda creșterii sau Oglinda de Bronz

Oglinda creșterii, sau oglinda bronzului, reprezintă stadiul în care începem să ne dezvoltăm și să ne exprimăm potențialul nostru unic. Acesta este momentul în care ne dăm seama de talentele și abilitățile noastre și începem să le cultivăm și să le împărtășim cu ceilalți. Prin acceptarea și exprimarea adevăratei noastre naturi, putem să ne conectăm cu sursa noastră divină și să ne împlinim destinul.

3. Oglinda Reflectării sau Oglinda de Argint

În oglinda reflectării, sau oglinda de Argint, ne întoarcem privirea către interior și ne explorăm adevărurile ascunse și motivele noastre adânc îngropate. Acesta este stadiul în care suntem chemați să fim sinceri și deschiși cu noi înșine și să ne confruntăm cu aspectele întunecate și luminoase ale sufletului nostru. Prin autoreflecție și autocunoaștere, putem să ne eliberăm de blocajele și iluziile care ne țin captivi și să ne îndreptăm spre lumină și eliberare.

4. Oglinda Păcii sau Oglinda de Aur

Această oglindă reprezintă stadiul în care experimentăm adevărata pace și adevăratul echilibru în inimile noastre. Prin practici precum meditația și rugăciunea, ne liniștim mintea și inima și ne deschidem către prezența divină care locuiește în noi. Această pace interioară ne dă puterea de a naviga prin provocările vieții cu grație și încredere. Experimentează și tu alături de noi tehnici de meditație care te vor ajuta să transcenzi simțurile și să descoperi adevărata ta esență divină.

5. Oglinda Înțelepciunii

În oglinda înțelepciunii, ne conectăm cu Marea Minte Universală care se ascunde în fiecare aspect al vieții noastre. Prin învățarea de la înțelepții de altădată și prin contemplarea profunzimilor vieții, putem să ne conectăm cu adevărurile eterne și să ne îndreptăm către lumină și înțelepciune. Această înțelepciune ne călăuzește și ne inspiră pe calea noastră spirituală.

6. Oglinda Strălucirii sau Oglinda de Platină

Oglinda strălucirii, sau oglinda de platină, reprezintă stadiul în care lumina noastră interioară începe să strălucească și să ne exprimăm cu adevărat potențialul nostru divin. Prin exprimarea creativității și a iubirii noastre în lume, putem să inspirăm și să-i transformăm și pe cei din jurul nostru, aducând lumină în întuneric. Această strălucire interioară ne atrage și ne unește cu sursa noastră divină, aducând pace și armonie în viața noastră și în lume.

7. Oglinda Transfigurării sau Oglinda de Diamant

În final, ajungem la oglinda transfigurării, oglinda de diamant, stadiul în care ne unim complet cu sursa noastră divină și ne transfigurăm în ființe de lumină și iubire. Aici înțelegem că suntem una cu Tot Ceea Ce Este și că divinul locuiește în noi și în tot ceea ce există. Prin transcendența egoului și a separării, ne întoarcem la esența noastră divină și ne unim cu fluxul universal al iubirii și armoniei.

Gânduri de final

Oglinzile esenienilor ne oferă o hartă a călătoriei noastre spirituale și ne călăuzesc către înțelegerea și împlinirea noastră interioară. Prin explorarea și integrarea învățăturilor lor, putem să ne deschidem către lumina și iubirea divină care locuiește în fiecare dintre noi, așa că, îndrăzniți să fiți înțelepți și priviți-vă chiar acum în oglindă.

ARTICOLE ASEMANATOARE

1 COMENTARIU

  1. Foarte educativ acest subiect si chiar putem sa ne imaginam in calatoria noastra aceste minunate oglinzi. Invataturile eseenilor sunt cu adevarat impresionante ei au avut si o scoala care daca imi aduc bine aminte se numea “Scoala misterelor”si era undeva pe Muntele Carmel.
    Am citit despre ei si in carteade Claire Heartsong care prezinta o perspectiva inedita asupra Familiei Sfinte ,asupra misiunii lui Isus si a pregatirii de sute de ani pana la venirea Lui.
    Multumesc pentru toate subiectele selectate si abordate cu foarte multa seriozitatecare care ne ajuta sa vedem viata prin ochi nu cu ochii si sa ne bucuram de acest dar divin minunat.
    va doresc o noapte binecuvantata,

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recente

- Advertisment -vegis.ro
- Advertisment -vitamix.ro
- Advertisment -vitamix.ro