duminică, iulie 14, 2024
libris.ro
AcasăELIMINAREA ENERGIILOR NEGATIVEPLANTELE ȘI MINERALELE CA GHIZI SPIRITUALI | TEORIA SEMNĂTURILOR ENERGETICE

PLANTELE ȘI MINERALELE CA GHIZI SPIRITUALI | TEORIA SEMNĂTURILOR ENERGETICE

V-ați gândit vreodată că plantele și mineralele ne pot fi ghizi spirituali? Haideți să facem împreună un exercițiu de contemplare ! Încercați să reflectați asupra modului în care un copac își pierde semințele și frunzele toamna, lăsându-le să fie purtate de vânt. Această imagine ne poate învăța lecții profunde de detașare, calm și încredere în procesul vieții. Copacul nu se agață de frunzele sale și nici nu încearcă să controleze destinul urmașilor săi. Contemplarea plantelor și a naturii ne poate ajuta să ne găsim locul în Univers – nu cel promovat de religie, în care omenirii i se cere să domine natura, ci locul interconectat și interdependent pe care îl ocupăm de fapt. Acest lucru ne poate conduce la activarea celui mai înalt potențial al nostru.

SOARELE EXTERIOR ȘI SOARELE INTERIOR

În lumea exterioară, un Soare central este sursa de lumină și de viață. În lumea interioară, un alt soare central este, de asemenea, sursa de viață. Acest soare interior este adevăratul nostru sine – Sufletul. Plantele ne aduc în comuniune cu energia soarelui exterior (construindu-se pe sine din lumină prin fotosinteză), în timp ce planta noastră interioară, adică sistemul nostru nervos, ne aduce în comuniune cu Soarele nostru interior. Stabilirea legăturii corespunzătoare între planta exterioară și planta interioară completează circuitul luminii și al vieții, stabilește fluxul liber al conștiinței în care mintea este eliberată – unește Soarele exterior cu Soarele interior, contopește exteriorul cu interiorul, creează o sărbătoare a plăcerii de a trăi. Utilizarea corectă a puterii plantei, cea prin care transformă lumina Soarelui în energie, implică o comuniune specială cu aceasta. Planta, atunci când suntem una cu ea, ne va revitaliza sistemul nervos și ne va învigora percepția. Asta înseamnă a da valoare unei plante – s-o recunoști ca fiind ceva sacru, un mijloc de comuniune cu întreaga natură. Printr-o asemenea atitudine, fiecare plantă, asemenea unei mantre, va contribui la actualizarea potențialului vieții cosmice al cărei reprezentant este.

Atunci când folosim esențele divine ale plantelor vindecătoare, energia noastră este infuzată și fuzionează cu energia lor. Plantele ne sporesc puternic forța vitală. În acest sens, prin contopirea cu altceva decât noi înșine, avem o experiență transcendentală. Ne transcendem limitele personale. Plantele își au rădăcinile în pământ, suportul material al tuturor energiilor care ne înconjoară. Fără rădăcini sănătoase, plantele nu pot supraviețui. Putem spunem astfel că Pământul, adică regnul mineral, dă viață nu numai plantelor, regnului vegetal, ci și celorlalte regnuri: animal și uman. Când pământul își schimbă vibrația, se nasc cristalele – esențele divine ale materiei. Dacă Pământul asigură viața plantelor, care, la rândul lor asigură viața animalelor și oamenilor, de ce să nu recunoaștem că și mineralele, respectiv cristalele, au viață ? Pentru că nu putem trece de barierele perceptive impuse de conștiința noastră limitată.

Regulile comunicării cu mineralele și plantele nu sunt deloc complicate.

  • Prima regulă a comunicării este că nu poți auzi decât ceea ce lași să se filtreze prin gălăgia constantă a minții tale. Știu că, dacă ne gândim la plante și minerale ca la semenii noștri, renunțăm astfel la mândria umană și la prejudecățile legate de superioritatea noastră înnăscută, iar asta poate fi dureros. Pe mine, faptul că mă gândesc la ele ca la niște personaje pe care le întâlnesc, mă ajută să fac o hartă interioară a ființei mele. Această hartă permite plantelor și cristalelor să prindă viață în imaginația mea, deschide comunicarea mentală cu ele și face din întâlnirea noastră un eveniment memorabil. Considerând mental planta sau cristalul ca pe ființe umane sau ca pe niște profesori, acestea pot deveni una cu noi. Percepând planta sau cristalul ca pe niște persoane, putem intra într-o relație personală cu ele. Nu suntem obișnuiți să ne gândim la plante și minerale în acest fel. Nu ne gândim la ele ca fiind entități individuale cu trăsături specifice. În pofida acestui fapt, este exact ceea ce trebuie să învățăm.  Plantele și cristalele nu sunt pachete de substanțe chimice separate, ci ființe inteligente care direcționează toate aceste componente într-un mod integrat, ființe care se mențin și se vindecă singure. Părțile separate sunt legate între ele printr-un nucleu asemănător unei entități, iar acesta, ca director al părților, are obiceiuri și expresii caracteristice, la fel ca o personalitate.
  • A doua regulă de comunicare cu plantele și mineralele este că putem percepe corect doar ceea ce nu este distorsionat de stratul nostru de nevroze. Este bine cunoscut în domeniul psihoterapiei faptul că orice nevroză pe care o putem avea va distorsiona mesajele interioare pe care le primim. Nevrozele noastre devin literalmente ochelari colorați prin care vedem lumea. Ar fi bine să știm măcar că îi avem pe nas, sau și mai bine, ce culoare au.
  • A treia regulă a comunicării cu plantele și mineralele este să lăsăm raționamentul și interpretarea să vină doar după comunicarea directă cu ele.

În fizica cuantică, intenția observatorului influențează rezultatul experimentului. În plus, obiectele, chiar și cele neanimate precum electronii, se comportă altfel sub observație decât atunci când nu sunt observate. Ce-ar fi să ținem cont de acest principiu atunci când interacționăm cu esențele divine ale pământului și plantelor – cu uleiurile esențiale și cu cristalele?

Intuiția (șoaptele Sufletului) este capacitatea de a vedea modele în lume; imaginația (cea mai puternică forță creatoare a Universului) este capacitatea de a vedea imagini care se vor materializa. 

Înțelepții Indiei antice au abordat vindecarea, plantele și cristalele cu aceeași conștiință (de comuniune totală cu ele). Știința lor nu era o știință a experimentării, ci o formă de participare directă. Experimentarea implică distanță, o diviziune între observator și cel observat, între subiect și obiect. Ca urmare, experimentarea este mediată, măsurată, tradusă. Experimentați și lăsați plantele și mineralele să vă vorbească, iar ele își vor dezvălui secretele subtile mult mai mult decât ar descoperi o analiză chimică. Abordând plantele și mineralele nu ca pe obiecte pentru autodepășire, ci ca pe părți integrante ale propriei noastre unități, adevărata valoare a lor ne va transforma viața. V-ați ales uleiul esențial geamăn, care să vă fie ghid în lumea plantelor ? V-ați ales cristalul geamăn, care să vă fie ghid în lumea mineralelor ?

TEORIA SEMNĂTURILOR

Alegerea unei plante cu proprietăți sau semnături specifice (conform teoriei semnăturilor) și concentrarea asupra ei în timpul meditației poate ajuta la conectarea cu aspectele emoționale sau spirituale asociate cu acele semne. Utilizarea mirosului și energiei plantei sau uleiului ei esențial pentru a călători în interiorul tău și a explora aspecte profunde ale Sinelui, îți poate oferi experiențe remarcabile dar și o extindere pe măsură a nivelului de conștiință. Fiți sensibili la ființele plantelor și mineralelor, învățați să le ascultați atunci când vă vorbesc prin semnăturile lor și priviți-le ca pe adevărați profesori. Teoria semnăturilor în fitoterapie este o veche teorie care sugerează că plantele medicinale pot fi recunoscute și folosite în funcție de semnele sau caracteristicile lor fizice, care ar semăna cu părțile corpului uman pe care le pot trata sau influența. Această teorie datează din perioada medievală și a fost popularizată de către medicii și alchimiștii din acea vreme. Teoria semnăturilor în litoterapie este și mai veche și similară cu cea din fitoterapie. Amândouă sunt generate de aceleași 12 Legi ale Universului.

Plecând de la principiul de bază al teoriei semnăturilor, conform căruia plantele care au anumite aspecte externe sau proprietăți fizice specifice (cum ar fi forma, culoarea, textura sau aroma) pot fi folosite pentru a trata bolile sau afecțiunile asociate cu acele semne, vă las pe voi să vă folosiți intuiția pentru a afla ce spune teoria semnăturilor în litoterapie. Eliberate de toate suprapunerile culturale și de ceea ce preferăm să credem, plantele sunt modele de energie în desfășurare pe care le putem detecta cu simțurile noastre, cu culori, forme și gusturi care urmează un curs previzibil și distinct de apariție, existență și dispariție. În calitate de martori ai dansului lor misterios, suntem invitați să le ascultăm cântecul – dincolo de concept – și nu le vom afla secretele atâta timp cât vom încerca să le facem să marșeze pe melodia noastră.

Gânduri de final

Dacă sunteți oameni de știință, lăsați intuiția să vă ghideze și veți descoperi multe lucruri, pe care să le cercetați mai apoi după rigorile științei !

Voi toți ceilalți, învățați să comunicați cu plantele și mineralele dacă subscrieți ideii de iubire necondiționată, care nu înseamnă altceva decât unitatea spirituală a întregii vieți. Acum știți regulile de comunicare.

Îndrăzniți să fiți înțelepți !

 

 

 

 

ARTICOLE ASEMANATOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recente

- Advertisment -vegis.ro
- Advertisment -vitamix.ro
- Advertisment -vitamix.ro