duminică, iulie 14, 2024
libris.ro
AcasăDEZVOLTARE PERSONALĂ | SELF HELPPSYCH-K - un instrument eficient de eliminare a convingerilor limitative

PSYCH-K – un instrument eficient de eliminare a convingerilor limitative

Secretul vieții este CREDINȚA. Mai degrabă decât genele, credințele noastre sunt cele care ne controlează viața. PSYCH-K este un set de procese simple, de autodezvoltare pentru a vă schimba convingerile și percepțiile care vă influențează viața la nivel celular.”

Acestea sunt cuvintele dr. Bruce Lipton, pionier al epigeneticii, expert în biologie celulară și autor al bestsellerului BIOLOGIA CREDINȚEI. Dacă Bruce a reușit să-i convingă pe cei mai sceptici oameni de știință din domeniul geneticii este clar că și tu poți schimba literalmente expresia biologiei tale, a sănătății și a vieții tale, schimbându-ți convingerile. Credințele tale sunt extrem de puternice. “Credința ta te-a vindecat”, afirma un mare învățător al antichității. Totul în viața ta este o manifestare a credințelor, gândurilor și sentimentelor tale. Dacă vrei să-ți schimbi viața, TREBUIE să rescrii toate acele povești vechi care te țin blocat în aceeași buclă.

O provocare

Ce-ar fi să începem să ne privim din perspectiva că suntem suflete întrupate, nu trupuri însuflețite, așa cum ne-am considerat până acum? Destul ne-am identificat cu corpul și uite unde suntem ! A sosit vremea să ne descoperim drept „ființe spirituale care are au o experiență umană”. Nu numai pentru că asta este realitatea, ci și pentru că, descoperindu-ne pe noi, cei reali, vom putea fi cu adevărat fericiți. Îndrăznesc să te întreb, cititorule, om cuminte și cu minte, în ce domenii ale vieții te simți blocat? Fie că este vorba de încredere, relații, bani, sănătate sau orice alte lucruri, apelând la metoda terapeutică energetică PSYCH-K, poți schimba simplu și eficient acele blocaje prin înregistrarea în subconștientul tău a unor credințe și convingeri care să te susțină în tot ceea ce întreprinzi în viață.

Ce este PSYCH-K?

Psych-K este un instrument eficient, bazat pe comunicarea cu marea conștiință universală, care ajută la schimbarea convingerilor subconștiente ale unei persoane, cu scopul de a manifesta în planul fizic comportamentele dorite și a atrage în viața de zi cu zi experiențe care vor face diferența. Cine nu-și dorește abundența de sănătate, prosperitate și înțelepciune pe care Universul o pune la dispoziția tuturor celor care trăiesc în armonie cu legile sale? PSYCH-K vă ajută să coborâți în subconștient și să comunicați cu această fază a minții, astfel încât să vă puteți schimba convingerile, credințele autolimitative care afectează stima de sine, relațiile, performanța la locul de muncă, sănătatea fizică și multe alte aspecte ale vieții voastre. Convingerile și poveștile despre noi înșine și despre lumea din jurul nostru, încep de la o vârstă foarte fragedă și sunt stocate în mintea noastră subconștientă, adesea chiar sub nivelul nostru de conștientizare, făcându-le dificil de schimbat. PSYCH-K este un proces simplu de eliberare a acelor credințe și instalarea altora noi pentru a depăși blocajele și a construi viața pe care ne-o dorim cu mult mai multă ușurință. PSYCH-K poate oferi o varietate de modalități sigure de a rescrie cu ușurință și simplitate tiparele din mintea ta subconștientă în credințe care te vor sprijini să-ți atingi obiectivele.

Ce se întâmplă într-o ședință de PSYCH-K?

Într-o ședință de PSYCH-K, facilitatorul și clientul  colaborează. Clientul este un adevărat partener în cadrul procedurilor.Primul pas este să identifici ceea ce vrei să crezi în viața ta, apoi, după o serie de permisiuni și testări musculare, echilibrezi emisferele creierului pentru a-l „reprograma” printr-o nouă declarație de credință și apoi, iei măsuri pentru a pune în practică noile convingeri. Procesul de echilibrare a celor două emisfere ale creierului crează o stare care acționează ca un portal către marea conștiință universală. Vei dobândi astfel o capacitate de gândire ridicată, care te va conduce către niveluri superioare de creativitate și de rezolvare a problemelor. Efectele pot fi foarte profunde și imediate. Folosind testarea musculară, comunicăm cu mintea subconștientă, pentru a verifica susținerea pe care o avem pentru credințele formulate, apoi, după realizarea conexiunii cu mintea supraconștientă pentru o serie de permisiuni, stabilim o conexiune între cele două emisfere ale creierului pentru a schimba credința limitativă prezentă, într-o credință susținătoare care va genera cele mai favorabile rezultate, pe care noi le alegem.

Ce este testarea musculară?

În timpul unei sesiuni de PSYCH-K, stabilim comunicarea între cele două faze ale minții, conștient și subconștient, utilizând această tehnică de testare musculară pentru a identifica afirmațiile adevărate și false pe care le depozităm în subconștient. Când mintea întreține un gând stresant, în creier se formează un conflict de natură electrică, puterea semnalului trimis către corp fiind una redusă, ceea ce are ca rezultat un răspuns muscular slab. Regula e simplă: o afirmație adevărată creează un răspuns muscular puternic, o afirmația falsă creează un răspuns slab. Testarea musculară prin intermediul kinesiologiei aplicate este unul dintre instrumentele folosite într-o sesiune Psych-K pentru a identifica credințele adânc înrădăcinate în subconștient, care sunt responsabile de blocajele energetice, disfuncția organelor sau dezechilibrele noastre emoționale. Odată ce clientul partener și-a stabilit intenția de a schimba o veche credință și și-a afirmat noua declarație de credință, facilitatorul îl va îndruma să sincronizeze cele două emisfere ale creierului pentru a conecta noua sa credință în subconștient. Clientul va fi ghidat prin anumite mișcări și ipostaze pentru a aduce ambele emisfere ale creierului într-o stare de sincronizare și a pecetlui noua credință în sistemul său personal.

Kinesiologia ne oferă metode extrem de fascinante, practice și ușor de utilizat. Domeniul de investigare al kinesiologiei se extinde la toate acele zone în care mișcarea umană are implicații conceptuale, practice și emoționale:

  • zona intelectual-cognitivă
  • zona afectiv-emoțională
  • zona fizico-motorie
  • zona social-relațională

Principiul general pe care se bazează investigația kinesiologică este analiza puterii și tonusului muscular. Aceasta se realizează printr-un test muscular și nervos. Prin acest test este posibil să înțelegem și starea organelor interne. Scopul testării musculare nu este acela de a vedea cât de puternic ești, ci de a măsura diferența dintre un răspuns puternic (DA – adevărat, pozitiv, echilibrat) și un răspuns slab (NU – fals, negativ, dezechilibrat). Mușchiul care este testat este folosit ca un barometru pentru conștiința, organele, sistemele și centrii energetici care sunt slabi sau dezechilibrati. Când declarația conștientă a clientului partener este adevărată, adică are susținere în subconștient, atunci mușchii vor fi angrenați (puternici). Pe de altă parte, când declarația este falsă sau negativă, sau când nu este recunoscută pentru că nu există, corpul recunoaște un aport anormal de stres al sistemului nervos, astfel încât mușchii vor fi dezactivați, generând un răspuns slab. Este ceva foarte similar cu un test cu detectorul de minciuni: un răspuns autonom al mușchilor pe care nu îl putem controla. Pe măsură ce facilităm acest proces de identificare a credințelor care ne susțin și care nu ne susțin nu va mai exista nicio îndoială cu privire la ceea ce credeți în subconștient că este adevărat raportat la ceea ce declarați în mod conștient. Eu unul sunt uimit de acuratețea și eficiența testării musculare, care economisește literalmente clienților mulți bani pe care i-ar fi cheltuit pe teste medicale costisitoare. Există foarte multe aplicații practice diferite ale kinesiologiei. Poate fi folosită pentru a vedea ce organe sau structuri fizice ale corpului sunt dezechilibrate energetic și trebuie abordate pentru vindecare. Poate fi folosită pentru probleme psihologice și pentru a vedea ce căi energetice sunt blocate. Testarea musculară poate fi de asemenea folosită pentru a verifica dacă alimentele, suplimentele nutritive și medicamentele sunt bune pentru voi și chiar ce doză să luați. În PSYCH-K kinesiologia este folosită pentru a accesa mintea subconștientă și mintea supraconștientă.

Cele 3 minți explicate de PSYCH-K

Conceptul de PSYCH- K include trei niveluri de conștiință: SUBconștientul (sau inconștientul), CONștientul și SUPRAconștientul.

Mintea subconștientă

Pentru a explica pe scurt diferența, putem spune că subconștientul nostru este locul în care sunt stocate poveștile, amintirile noastre de lungă durată, credințele, valorile, programarea veche din copilărie și experiențele trecute, dintre care majoritatea sunt distorsionate și neadevărate și sunt de obicei ascunse și reprimate de mintea noastră conștientă. Aceste convingeri subconștiente sunt cele care generează majoritatea comportamentelor noastre. Subconștientul urmărește funcțiile motorii ale corpului, ritmul cardiac, respirația și digestia, pentru a le numi  pe cele mai importante. Poveștile ascunse în subconștient se bazează pe percepția unui copil care interiorizează totul în timp ce încearcă să-și dea seama unde aparține în lume și cum să supraviețuiască. Copilul este foarte afectat de experiențele traumatice care îi setează anumite credințe. Aceste credințe programate în copilărie, aceste convingeri limitative, ne țin blocați în tiparele lor vechi. Oamenii de știință estimează că 95% dintre gândurile, sentimentele și comportamentele noastre provin din subconștientul nostru. Acționăm pe pilot automat în marea majoritate a timpului. Subconștientul reprezintă o parte foarte eficientă a creierului nostru, care ne permite să îndeplinim mai multe sarcini și să facem lucruri de rutină, fără a investi multă atenție și efort. Subconștientul cunoaște lumea doar prin intermediul celor cinci simțuri care sunt: văzul, auzul, mirosul, atingerea și gustul.  De aceea, cea mai eficientă comunicare cu subconștientul se realizează prin utilizarea mai multora dintre aceste simțuri. În timpul unei sesiuni PSYCH-K, de obicei se folosește un proces care implică aceste simțuri pentru a crea schimbarea pe care o dorești. PSYCH-K face schimbarea mai eficientă și mai simplă. Subconștientul gândește literal, mai degrabă decât abstract. Repetând o afirmație, cum ar fi „Sunt demn”, care este o declarație abstractă adresată minții subconștiente, nu este suficient pentru a crea o schimbare clară și la obiect în sistemul personal de credințe. Să presupunem că doriți să vă schimbați percepția despre un eveniment trecut și chiar să creați o percepție nouă. Subconștientul vostru va avea capacitatea de a încorpora o nouă semnificație unui eveniment trecut, existent sau viitor, odată ce intrați cu simțurile în acea experiență, din postura de conectare a emisferelor cerebrale. Începând cu acest moment, veți observa cum percepția se modifică în interior până la o schimbare completă în atitudine, comportament și atașament față de de acel eveniment.

Mintea noastră conștientă este cea care face procesarea deliberată, rațională care formează conștientizarea noastră. Este mintea noastră de alegere și luare a deciziilor, și cea care judecă fiecare rezultat. Adesea, tot ceea ce este necesar pentru a schimba o credință este să fii conștient și să ai o dorință puternică de a instala o nouă credință în sistemul tău de convingeri. PSYCH-K susține acest proces. Faza conștientă este partea intenționată a minții noastre care include percepții, amintiri, senzații, rezolvarea problemelor și luarea de decizii deliberate care necesită mult mai mult efort și energie. Sigmund Freud a folosit metafora aisbergului pentru a explica mintea; mintea conștientă fiind vârful mic al aisbergului pe care îl vedeți deasupra apei, în timp ce inconștientul este marea majoritate pe care nu o vedeți sub mare.

Mintea noastră supraconștientă este Sinele nostru Superior, partea din noi care știe deja ce este mai bine pentru noi atunci când mintea noastră conștientă este întunecată de îndoială sau frică. Supraconștientul tău seamănă cu un instructor grijuliu care veghează asupra dezvoltării și creșterii tale. Este starea noastră superioară de conștiință și sistemul intern de ghidare care este uneori greu de accesat până când ne liniștim și ascultăm. Supraconștientul ar putea fi identificat de asemenea și cu îndrumarea divină în care crezi: Dumnezeu, Universul, Îngerii sau Ghizii spirituali.

Cum realizează PSYCH K integrarea celor trei minți

Un elev bun caută întotdeauna să stăpânească cunoștințele dobândite de la profesorul său. În același mod caută și mintea ta conștientă să învețe, în timp ce supraconștientul va dezvolta ceea ce se numește conștiința unificată. Când intri în această stare extrem de conștientă, dar naturală, cele mai bune acțiuni posibile devin automate, voința și intuiția ta se împletesc într-una singură. Descoperirile din domeniul neuroștiinței vorbesc despre creierul divizat; adică fiecare emisferă a cortexului cerebral va tinde să se specializeze și să coordoneze diferite funcții. Astfel, emisfera stângă este logică, analitică și rațională, gândește în termeni de cuvinte, se raportează la timp, este ordonată și controlată. Emisfera dreaptă este emoțională și intuitivă. Este de asemenea creativă și gândește în imagini, nu se raportează la timp, este spontană și liberă. Experiențele de viață, în principal cele traumatice, pot adesea declanșa dominația unei emisfere cerebrale în fața celeilalte, atunci când se răspunde unor situații care seamănă cu un eveniment din trecut foarte încărcat emoțional. Chiar dacă controlăm în mod natural ambele părți ale creierului simultan, cu cât experiența este mai încărcată emoțional, cu atât avem mai multe șanse să ne supraidentificăm automat cu o singură emisferă a creierului, atunci când ne confruntăm cu experiențe de viață similare celor din trecut. Cea mai importantă problemă de rezolvat este că oamenii sunt conștienți de convingerile și comportamentele lor conștiente, dar nu și de credințele și acțiunile subconștiente. Convingerile tale subconștiente pot lucra pentru tine sau împotriva ta. Nu tu îți controlezi viața, ci mintea subconștientă este cea care înlocuiește tot controlul tău conștient. Adică, pilotul automat pe care l-am programat încă din copilărie și pe care putem să-l reprogramăm pentru a ne ghida către o viață fericită. Orice inițiativă de a vă crește emoțional conștiința dezvoltă o punte crucială între spiritualitate și psihologie. PSYCH-K oferă un stil care combină cele două metode de a vedea viața. PSYCH-K folosește tehnici care merg mult dincolo de afirmațiile pozitive, programarea neurolingvistică, hipnoză sau interogarea ultrainvazivă. PSYCH K este o metodă noninvazivă de eliminare a convingerilor limitative și înlocuire a lor cu convingeri pozitive, care să ne susțină în atingerea obiectivelor noastre. PSYCH-K este un proces conceput pentru a crea așanumita stare a creierului întreg, (eu prefer s-o numesc stare de unitate, armonie, echilibru și sincronizare cerebrală), care este ideală pentru reprogramarea minții cu noi modele de credință care îmbunătățesc viața, reducându-ți stresul nedorit și ajutându-te să accesezi întregul tău potențial. Cheia problemei se află în interiorul tău. Facilitatorul PSYCH K te ajută să găsești calea, să întocmești o hartă a comorilor, te sprijină să te orientezi până când le vei găsi și-ți dă chiar și-o mână de ajutor să dezgropi comoara și s-o pui în valoare în viața ta. Deîndată ce va fi instalată, această stare de echilibru între cele două emisfere cerebrale, devine un fel de „poartă către conștiința ta superioară”, către marea înțelepciune universală, ridicându-ți capacitatea de a gândi clar la niveluri superioare de funcționalitate și creativitate. PSYCH-K utilizează o strategie complexă care creează o legătură energetică între mințile supraconștiente ale facilitatorului și clientului-partener. Înainte ca această legătură energetică să fie realizată, sunt stabilite de comun acord protocoalele de autorizare, pentru a oferi clientului toate asigurările necesare, că procedura este una respectuoasă și că există o interacțiune neinvazivă între facilitator și client. Este ca și cum ai face un apel telefonic între două minți supraconștiente, dacă vreți.

Nu există niciodată vreo agendă specială de desfășurare a unei astfel de legături energetice, ci doar intenția pentru cea mai înaltă bunăstare a ambelor părți pe parcursul unei sesiuni de PSYCH K. Facilitatorul, indiferent dacă lucrează cu clientul în persoană sau lucrează la distanță în numele clientului, cere permisiunea pentru testarea musculară, care se face pentru a asigura o comunicare corectă în orice moment cu convingerile subconștiente ale clientului. PSYCH-K utilizează echilibrul oferit de starea de unitate și sincronizare cerebrală ca pe o modalitate de a transmuta energiile blocate de suferințe și traume. Dacă dorința este de a repara o amintire dureroasă sau de a elimina orice declanșator emoțional, facem acest lucru într-un proces experiențial, astfel încât să creăm un nou sens pentru orice eveniment trecut, prezent și chiar viitor, care vă provoacă frică și anxietate sau chiar lipsă de acțiune de-a lungul vieții. Este un proces atât de minunat să-ți lași trecutul în urmă cu bunăvoință! PSYCH K este și un proces de reechilibrare a credințelor noastre de bază, dintre care unele cu care ne identificăm de-a lungul vieții, ne împiedică să ne atingem scopurile pe care ni le propunem.

Cât durează ca să funcționeze?

Rezultatele unui echilibru pot fi resimțite imediat sau în timp. Totul depinde de tipul de obiectiv la care doriți să lucrați. Unele lucruri pe care le echilibrăm durează mai mult pentru a se manifesta. Este esențial să rețineți că, pe lângă echilibrare, este important să acționați  pentru a crea rezultatele pe care doriți să le obțineți. Și ce altceva își poate dori o ființă care trăiește în armonie cu legile Universului, decât să se bucure de abundența de sănătate, prosperitate înțelepciune, armonie și fericire, pe care Universul o oferă cu toată dragostea.

 

ARTICOLE ASEMANATOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recente

- Advertisment -vegis.ro
- Advertisment -vitamix.ro
- Advertisment -vitamix.ro