marți, septembrie 17, 2024
libris.ro
AcasăDEZVOLTARE PERSONALĂ | SELF HELPRECUNOAȘTERE, ELIBERARE, RENAȘTERE

RECUNOAȘTERE, ELIBERARE, RENAȘTERE

Prin acceptare dobândești foarte multă putere. Admițând “Da, sunt supărat” îți oferă integritatea onestității. Negarea existenței unei dificultăți sau a unei emoții problematice pur și simplu nu funcționează. Poți să te prefaci că nu ai nicio problemă, dar mintea ta va continua să “rumege” în inconștient. În timp, această luptă interioară poate avea un impact negative asupra tensiunii arteriale și a sistemului imunitar. A lua decizii și a acționa pentru a rezolva o problemă creează spațiu în mintea ta și te eliberează pentru noul tău demers – este chiar energizant. Amânarea, în schimb, te ține pur și simplu blocat și înghețat.

Fiți dispuși să faceți lucrurile să se întâmple, să faceți unele greșeli și să creșteți din punct de vedere emoțional. Recunoaște că viața este o provocare și că ai experimentat o anumită durere. Acceptă ceea ce nu poți schimba, fii pregătit pentru ceea ce poți schimba.

De exemplu:

Anxietatea semnifică faptul că-ți imaginezi ceva în viitor, făcând un fel de presupunere negativă că lucrurile vor merge prost.

Totuși, presupunerea ta negativă temătoare s-ar putea să nu se întâmple niciodată, astfel că speculația ta îți strică ziua. Dacă simți teamă, fă un pas înapoi, calmează-te și verifică dacă teama este justificată. Rămâi în momentul prezent, respirând liniștit și gândește-te la ceea ce se întâmplă de fapt, mai degrabă decât la ceea ce s-ar putea întâmpla, astfel încât să poți lua apoi măsurile adecvate pe baza faptelor.

Furia semnifică faptul că te simți amenințat și că ai nevoie să restabilești sentimentul de siguranță.

Exprimă-ți furia în mod corespunzător prin cuvinte. Dacă ești furios, găsește modalități de a te sprijini și recunoaște că, probabil, nu ești într-o stare emoțională bună pentru a lua o decizie importantă. Simte-te în siguranță că poți vorbi cu asertivitate și-ți poți gestiona emoția, chiar dacă nu poți schimba evenimentele externe pe care le trăiiești. Vei simți emoții dificile și pe viitor, dar le vei putea trata altfel – nu ca pe o forță invadatoare, străină, ci ca pe ceva bogat și profund care îți permite să continui să te dezvolți. Renunță la trecut și observă că mergi înainte cu mai multă putere, ca urmare a faptului că ai trecut prin aceste evenimente. Nimeni nu reușește să facă totul bine sau perfect, așa că apreciază cunoștințele pe care le   parcurs.

Cum poți fi mulțumit de ceea ce ai trăit, mai ales dacă sunt implicate o mulțime de emoții dureroase?

Încearcă unul dintre exercițiile următoare:

✓ Apreciază-i pe cei care ți-au fost profesori. Oamenii din jurul tău – părinți, copii, parteneri, foști parteneri, șefi sau străini – poate că au fost dificili, dar interacțiunea cu ei te-a condus la dezvoltarea unor abilități și să ai parte de experiențe pe care altfel nu le-ai fi avut.

✓ Ține un jurnal al recunoștinței. La sfârșitul fiecărei zile, amintește-ți toate lucrurile pentru care te poți simți recunoscător. În loc să alergi continuu după lucruri noi și strălucitoare, fiț ferici cu ceea ce ai. Construiește viitorul pe bucuriile de astăzi.

✓ Iubește-te pe tine însuți. Ai supraviețuit până acum și ai toate motivele să poți să-ți creezi o viață plăcută în viitor.

ARTICOLE ASEMANATOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recente

- Advertisment -vegis.ro
- Advertisment -vitamix.ro
- Advertisment -vitamix.ro