duminică, septembrie 8, 2024
libris.ro
AcasăMATERIALIZAREA DORINȚELORSECRETUL EMOȚIILOR | LIMBA PE CARE O ÎNȚELEGE SUBCONȘTIENTUL

SECRETUL EMOȚIILOR | LIMBA PE CARE O ÎNȚELEGE SUBCONȘTIENTUL

Bun găsit cititorule, la un nou articol despre tainele împlinirii dorințelor. Astăzi vedem de ce sunt importante emoțiile și gestionarea lor în procesul de manifestare a tot ceea ce ne dorim să fim și să obținem în viața noastră, dar și care este cea mai eficientă metodă de gestionare a sentimentelor pentru a ne transforma viața exact în ceea ce dorim. 

Conștiența este unica noastră realitate. Această realitate poate fi asemănată unui izvor care se desparte în două direcții: conștientul și subconștientul. Conștiența este cheia împlinirii tuturor dorințelor noastre și pentru a opera inteligent cu legea conștienței este necesar să înțelegem relația dintre conștient și subconștient nu din perspectivă psihologică, ci din perspectiva celor 12 Legi Spirituale ale Universului. Considerațiunile pe care le vi le prezint astăzi, aparțin maestrului și ființei de lumină Neville Goddard.

Conștientul este personal și selectiv; subconștientul este impersonal și neselectiv. Conștientul este tărâmul efectului; subconștientul este domeniul cauzei. Aceste două aspecte sunt diviziunile masculin și feminin ale conștienței. Conștientul nostru generează idei și imprimă aceste idei în subconștient, subconștientul nostru primește ideile dându-le formă și expresie. De aceea se spune că subconștientul este femininul iar conștientul este masculinul. Pentru o aprofundare a acestor aspecte, vă invit să revedeți Legea Spirituală a Genurilor. Găsiți linkul în descriere. Subconștientul nu dă naștere ideilor ci le acceptă ca fiind adevărate pe acelea pe care mintea conștientă le simte ca fiind adevărate și, într-un fel numai lui cunoscut, concretizează ideile acceptate. Astfel, prin puterea lui de a imagina și a simți, precum și prin libertatea lui de a alege ideea pe care să o întrețină, omul are control asupra creației. Controlul asupra subconștientului se obține prin controlul asupra ideilor și emoțiilor- trăirilor lăuntrice. Mecanismul creației este ascuns în adâncul subconștientului, aspectul feminin sau pântecul creației. Subconștientul transcende rațiunea. El tratează o emoție, o trăire lăuntrică, drept fapt ce există în sine și, asumându-și asta, va proceda la materializarea ei în lumea concretă. Procesul creativ începe cu un gând, o idee, ciclul său își urmează cursul ca emoție și se încheie cu voința de a acționa. Ideile sunt imprimate în subconștient prin intermediul trăirii lor lăuntrice și mă refer aici la emoții. Nicio idee nu poate fi imprimată subconștientului până ce nu este trăită la nivel emoțional, iar, odată trăită lăuntric – fie ea bună, rea sau neutră – trebuie să fie exprimată. De aceea subconștientul nostru poate fi asemănat cu un pământ fertil care nu face deosebire între semințe. Pământul crește în egală măsură și grâul și neghina. Deci, atenție la ce semănați !

Emoțiile, reprezintă singurul mijloc prin care ideile pot fi transmise subconștientului. Subconștientul nostru nu cunoaște o altă limbă decât cea a emoțiilor. Astfel, cei care nu-și controlează emoțiile  pot cu ușurință să imprime subconștientului stări nedorite. Prin controlul emoțiilor a nu se înțelege stăpânirea sau suprimarea lor, ci disciplinarea minții în a imagina și întreține numai acele trăiri care contribuie la fericirea ta. Controlul trăirilor lăuntrice este de maximă importanță pentru o viață plină și fericită. Nu gândiți solidar cu greșelile, de orice fel ar fi ele. Dacă acest lucru este uneori inevitabil din cauza absenței vigilenței, fiți înțelepți și nu întrețineți pe termen lung o emoție nedorită. Nu stărui asupra imperfecțiunii tale sau a altora! A face asta înseamnă a imprima subconștientul cu aceste limitări.

Ce nu vrei să ți se întâmple ție, nu simți că ți se întâmplă nici ție nici altuia. Aceasta este legea desăvârșită a unei vieți armonioase, sănătoase, prospere și fericite.

Spuneam că emoțiile reprezintă singura limbă pe care o înțelege subconștientul. Fiecare trăire lăuntrică, fiecare emoție lasă o impresie subconștientă. Această impresie, dacă nu este neutralizată de o altă trăire mai puternică și de natură opusă, va trebui să-și urmeze cursul și să se manifeste. Emoția cea mai puternică și cea mai dominantă ca perioadă de întreținere a ei, va fi cea care se va manifesta. De aceea am tot bătut moneda până acum în multe dintre postările noastre, pe seama faptului că trebuie să fim vigilenți și atenți și, imediat ce ne surprindem întreținând un gând negativ, să-l alungăm prin comanda “Șterge și înlocuiește!” și să-l înlocuim cu opusul său. Emoția sau trăirea lăuntrică precede manifestarea și este fundația pe care se sprijină întreaga manifestare. Fii atent cu stările și trăirile tale lăuntrice, căci este o legătură indestructibilă între sentimentele tale și lumea ta vizibilă. Trupul tău este un filtru emoțional și poartă semnele inconfundabile ale trăirilor tale predominante. Tulburările emoționale, în special trăirile interioare suprimate, sunt cauzele tuturor bolilor. A simți intens în privința unei nedreptăți, fără a exprima acea simțire este începutul bolii, al suferinței. Emoțiile negative nu se suprimă. Ele se observă și se ghidează până când se vor descărca de forță și energie. Nu întreține sentimentul regretului sau al eșecului, căci frustrarea sau îndepărtarea de obiectivul tău poate duce la boală. Gândește intens doar la starea pe care dorești să o realizezi. Simțind realismul stării căutate, trăind și acționând cu această convingere, vei defini calea tuturor miracolelor. Toate schimbările în planul manifestărilor sunt cauzate de o schimbare în planul emoțiilor, al trăirilor lăuntrice. O schimbare afectivă înseamnă o schimbare a destinului. Întreaga creație se produce pe tărâmul subconștientului.

Dacă vrei să-ți împlinești dorințele trebuie să deții controlul contemplativ al operațiunilor subconștientului, adică, controlul trăirilor tale lăuntrice și controlul gălăgiei interminabile a gândurilor, dialogul nebun interior pe care îl porți permanent cu tine însuți când te afli în stare de veghe. Nici norocul, nici întâmplarea nu sunt responsabile pentru ceea ce trăiești în aceste clipe și nici soarta predestinată nu este autorul șansei sau neșansei tale. Impresiunile tale subconștiente determină condițiile lumii tale. Subconștientul nu alege. El este impersonal și nepărtinitor. Subconștientului nu-i pasă de adevărul sau falsitatea trăirilor tale lăuntrice. El acceptă întotdeauna ca adevărat ceea ce tu simți  că este adevărat. Trăirea lăuntrică reprezintă acordul cu subconștientul asupra veridicității a ceea ce este declarat a fi adevărat. Datorită acestei caracteristici a subconștientului, nimic nu este cu neputință omului. Orice poate mintea omului concepe și simți a fi adevărat, subconștientul poate și trebuie să concretizeze. Aceasta este menirea lui. Emoțiile tale creează tiparul după care lumea ta este modelată. O schimbare de trăire lăuntrică, reprezintă o schimbare a tiparului după care se remodelează lumea.

Subconștientul nu ratează niciodată în a manifesta în lumea concretă ceea ce a fost imprimat asupra lui. Chiar în clipa în care primește o impresie începe să construiască modalități de manifestare a acelei impresii, iar acele modalități se diversifică și se consolidează pe măsură ce impresia este întreținută. Subconștientul acceptă emoția ta ca un fapt care există în sine și imediat se pune pe treabă pentru a produce în lumea exterioară sau obiectivă concretă – asemănarea în oglindă a acelei emoții trăite. Subconștientul nu influențează niciodată credințele tale. Le urmează cu fidelitate până în cele mai mici detalii, fie că-ți sunt favorabile. Fie că nu. Alegerea unui anumit sistem de credințe îți aparține. Ai liber-arbitru. Pentru a imprima subconștientului starea dorită, trebuie să-ți asumi sentimentul pe care l-ai trăi dacă ți-ai fi realizat deja dorința. Definindu-ți obiectivul, trebuie să te preocupe numai obiectivul în sine. Modul de manifestare sau dificultățile pe care manifestarea le implică, nu trebuie să fie în grija ta. A gândi cu pasiune la orice stare înseamnă a o imprima subconștientului tău.

În consecință, dacă insiști asupra dificultăților, piedicilor sau întârzierilor din viața ta, subconștientul, prin însăși natura sa neselectivă, acceptă sentimentul dificultăților și piedicilor drept solicitare din partea ta, și va continua să le producă în lumea din jurul tău. Subconștientul este pântecul creației. Primește ideea asupra sa prin intermediul emoțiilor și nu schimbă niciodată natura ideii primite, dându-i întotdeauna formă în conformitate cu aceasta. Cu alte cuvinte, subconștientul exteriorizează ideea după chipul și asemănarea sentimentului primit, emoțiilor întreținute. A simți o stare de deznădejde sau de neputință înseamnă a imprima subconștientul cu ideea eșecului. A simți o stare de speranță și încredere, înseamnă a imprima subconștientul cu ideea succesului. Atenție, însă ! Deși subconștientul servește cu credință omului, nu trebuie înțeles că relația cu el este una de tip servitor-stăpân. Subconștientul îi servește omului  și dă loial formă tuturor emoțiilor, trăirilor sale lăuntrice dominante. Cu toate acestea, subconștientul are un dezgust evident pentru constrângeri. El răspunde mai degrabă la persuasiune decât la comandă. Ca atare se aseamănă mai mult cu o soție iubitoare decât cu o slugă. Conștientul, aspectul obiectiv sau masculinul  conduce subconștientul, aspectul subiectiv sau femininul. Totuși, această conducere nu este cea a unui tiran, ci cea a unui iubit. Astfel, asumându-ți emoția sau trăirea pe care ai avea-o dacă ai fi deja în posesia obiectivului tău, subconștientul este însuflețit prin iubire în a construi  și manifesta în viața ta asemănarea exactă a asumării tale. Dorințele tale nu sunt acceptate în subconștient până ce nu îți asumi sentimentul realismului lor, căci numai prin emoție, prin trăire lăuntrică este acceptată în subconștient o idee și numai prin această acceptare poate acea idee să se manifeste vreodată în lumea ta concretă. Subconștientul acceptă ca adevărat doar ceea ce simți tu că este adevărat și, întrucât creația este rezultatul impresiunilor subconștiente, tu, prin emoțiile tale, determini creația lumii care te înconjoară. Ești deja ceea ce vrei să fii, iar refuzul tău de a crede asta este singurul motiv pentru care nu-ți vezi dorințele împlinite. A căuta în exteriorul tău ceea ce nu simți lăuntric că ești, înseamnă a căuta în zadar, fiindcă nu vei găsi niciodată ceea ce vrei. Vei găsi numai ceea ce ești. Pe scurt, exprimi și ai numai ceea ce ești conștient că ai.  Aceasta este puterea lui EU SUNT. Orice altceva reprezintă detalii.

Curând vom afla răspunsul la întrebarea: De ce este SOMNUL INTELIGENT | CEA MAI ACCESIBILĂ CHEIE A ÎMPLINIRII TUTUROR DORINȚELOR ? Până atunci, aveți gijă ce fel de emoții întrețineți, fiți cu băgare de seamă la gălăgia gândurilor voastre și nu uitați că voi sunteți suveranii minții, nu invers. Pe curând și fiți binecuvântați cu emoții pline de energie pozitivă !

ARTICOLE ASEMANATOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recente

- Advertisment -vegis.ro
- Advertisment -vitamix.ro
- Advertisment -vitamix.ro