SELF-HELP

CE ESTE ȘI CE SCOP ARE DEZVOLTAREA PERSONALĂ (SELF-HELP)?

Dezvoltarea personală se referă la studiul și practica de a-ți îmbunătăți propria viață, cariera, educația, relațiile, sănătatea, productivitatea și spiritualitatea, prin efortul tău propriu.
Rolul domeniului dezvoltării personale este de a ne ajuta să depășim obstacole pe care, în mod mai mult sau mai puțin conștient, le-am așezat în calea propriei dezvoltări.
Dezvoltarea personală a fiecărui individ depinde în mare măsură de conştientizarea şi identificarea acelor nevoi care vor conduce spre atingerea scopului.
Atingerea scopului şi a obiectivelor depinde în mare măsură de resursele de care dispunem (timp, bani, cunoştinţe, abilităţi, convingeri și credințe etc) şi mai ales de motivaţia necesară.
SELF HELP are ca scop final îmbunătățirea calității vieții sub toate aspectele trinității minte-corp-suflet, pentru realizarea aspirațiilor și viselor personale. Este important de reținut faptul că acest concept al dezvoltării personale nu este limitat numai la nivel individual, aici fiind incluse și activitățile pentru dezvoltarea celorlalți: ghizi, consilieri, manageri, antrenori sau mentori.
Scopul programelor de dezvoltare personală este de creștere a calității vieții, prin optimizarea diferitelor laturi personale. Targetul final al dezvoltării personale îl reprezintă obținerea succesului. De aceea dezvoltarea personală a devenit oarecum sinonimă cu știința succesului. Dezvoltarea personală reală este un proces care durează pe tot parcursul vieții. Este o modalitate prin care oamenii îşi evaluează abilitățile și calitățile, îşi stabilesc şi revizuiesc obiectivele în viață și îşi utilizează la maxim potenţialul.

CE ÎNSEAMNĂ CONSILIEREA PE TEME DE DEZVOLTARE PERSONALĂ?

Consilierea pe probleme de dezvoltare personală este un proces de acordare a asistenţei și suportului unor persoane sănătoase din punct de vedere psihic, care se află într-o situaţie de criză sau într-un moment de schimbare ce necesită o adaptare la condiţii de viaţă cu care nu sunt familiarizate. Consilierea, în general, se face pentru formarea de abilități și atitudini care să permită o funcționare personală și socială flexibilă și eficientă, cu scopul atingerii stării de bine.
În cadrul procesului de consiliere clientul are prilejul de a conștientiza și explora diferite aspecte ale vieţii sale, emoţiile asociate acestora, comportamentele şi situaţiile problematice, de a evalua alternative şi de a decide care este modalitatea optimă de soluţionare a problemelor cu care se confruntă.
Consilierea este o activitate de acordare de asistentă care are scopul de a ajuta oamenii să se ajute singuri. Puterea este în fiecare om în parte ! Nu trebuie decât să înveți s-o redescoperi și s-o folosești în a-ți atinge obiectivele.

DE CE APARE NEVOIA DE DEZVOLTARE PERSONALĂ (SELF-HELP)

În mod frecvent, lipsa informaţiilor despre sine, despre mediu şi despre modul în care oamenii interacţionează cu mediul, reprezintă o cauză a problemelor cu care ne confruntăm. De aceea consilierul oferă informaţii şi explorează alternative împreună cu beneficiarul programului de dezvoltare personală. Dezvoltarea personală este un proces permanent prin care ne schimbăm în mai bine pe noi înşine. Depunem efort pentru a dobândi autocunoaştere, abilităţi şi comportamente noi, pentru ca viaţa noastră personală şi profesională să fie mai împlinită.
Bineînţeles că fiecare dintre noi ar trebui să ştie cel mai bine ce îşi doreşte de la viaţă şi ce are nevoie pentru a-şi atinge obiectivele. Dezvoltarea personală este o cale de a ne evalua și dezvolta abilităţile, luând în considerare scopul nostru în viaţă şi obiectivele pe care le-am stabilit, în vederea realizării şi valorificării întregului nostru potenţial.

TARGETURILE ȘI OBIECTIVELE VIZATE DE CONSILIEREA PE PROBLEME DE DEZVOLTARE PERSONALĂ

➢ îmbunătățirea cunoașterii de sine;
➢ identificarea și consolidarea valorilor personale și a convingerilor positive
➢ eliminarea convingerilor limitative;
➢ stabilirea obiectivelor în viață;
➢ eliminarea obiceiurilor nesănătoase;
➢ managementul timpului;
➢ motivarea;

➢ Controlul rațional al trăirilor și acțiunilor;
➢ Atitudinea față de sine, acceptarea criticitilor, respingerilor;
➢ Dezvoltarea potențialului;
➢ Înțelegerea problemelor;
➢ Găsirea soluțiilor și luarea deciziilor:
➢ Dezvoltarea abilităților sociale;
➢ Dezvoltarea abilităților de comunicare;
➢ Dezvoltarea abilităților de inteligență emoțională;
➢ Stabirea obiectivelor pe termen scurt și pe termen lung.

BENEFICIILE UNEI DEZVOLTĂRI PERSONALE REALE ȘI REUȘITE

➢ creșterea nivelului de autocunoaștere;
➢ definirea valorilor, a priorităților și a stilului de viață;
➢ construirea, înnoirea și cristalizarea identității de sine;
➢ dezvoltarea potențialului propriu, a competențelor, abilităților și talentelor proprii;
➢ optimizarea integrării sociale și profesionale;
➢ dobândirea unei viziuni extinse asupra vieții, îmbunătățirea calității vieții
➢ realizarea visurilor, împlinirea aspirațiilor și așteptărilor personale;
➢ promovarea sănătății și stării de bine:
➢ funcționarea optimă din punct de vedere somatic, fiziologic, mental, emoțional, relațional, social și spiritual
➢ relaționare interpersonală armonioasă
➢ controlul stresului
➢ atitudini creative
➢ capacitate de decizie responsabilă
➢ prevenția dispozitiei afective negative
➢ reducerea până la eliminarea neîncrederii în sine, stimei de sine și a comportamentelor de risc
➢ rezolvarea conflictelor interpersonale
➢ gestionarea eficientă a situațiilor de criză

SCHIMBĂRILE CARE SE PRODUC ÎN URMA CONSILIERII POT AVEA URMĂTOARELE REZULTATE?

cel consiliat se acceptă pe sine și sentimentele sale;
➢ începi să te privești din perspective pozitive;
➢ devii mai sigur pe sine și mai înclinat spre autonomie;
➢ te transformi în persoana care vrei să fii
➢ înveți să adopți obiective realiste;
➢ abordezi obiective care până atunci îți păreau inaccesibile;
➢ îți schimbi comportamentele și convingerile limitative care te-au împiedicat să-ți atingi obiectivele;
➢ înveți să-ți creezi convingeri care te sprijină în a avea și a menține o relație sănătoasă și iubitoare cu tine însuți și cu ceilalți.
➢ Înveți cum să-ți creezi propriile credințe și obiective pentru a depăși toate provocările din viața ta .
➢ Înveți să te eliberezi de posibila rezistență față de a trăi o viață împlinită și cu un potențial afirmat.
➢ Înveți cum să transformi vechile atitudini din jurul banilor și cum să permiți prosperitatea și abundența.
➢ Înveți cum să scapi de amintirile dureroase sau de situațiile actuale tensionate.
➢ Înveți cum utilizezi noile abilități dobândite pentru a îmbrățișa noi oportunități în toate domeniile vieții tale.
➢ Înveți cum să-ți creezi relații împlinitoare

CE ESTE CONSILIERUL DE DEZVOLTARE PERSONALĂ?

Consilierul pentru dezvoltare personală este o persoană acreditată în acestă profesie a cărui intervenție specializată constă în ghidarea, susținerea și încurajarea interlocutorilor, prin intermediul unor tehnici și instrumente specifice, în vederea analizării și relevării propriilor capacităti și resurse, a conștientizării punctelor critice din existența beneficiarilor consilierii și a posibilităților de depășire a situațiilor problemă într-o manieră particularizată. Specialistul în consiliere pentru dezvoltare personală este o persoană neutră, imparţială, care îi susţine pe cei consiliați în investigarea situaţiilor problemă şi facilitează explorarea soluţiilor potenţiale pentru reglarea eventualelor disfuncţionalităţi induse în plan personal şi în relaţiile socio-profesionale de către o serie de factori perturbatori extrem de variaţi printre care se înscriu: volumul şi complexitatea activităţilor desfăşurate în mod curent, multiplele responsabilităţi asumate în familie şi societate, imprevizibilitatea contextelor de lucru, dinamica schimbărilor şi nevoia continuă de adaptare în situaţii noi, presiunea informaţională etc.Statutul profesional de CONSILIER DE DEZVOLTARE PERSONALĂ se dobândește doar de către absolvenții de studii superioare și este certificat de către instituțiile abilitate ale statului prin diplome recunoscute la nivel european

CÂT COSTĂ ȘI CUM PROGRAMEZ O ȘEDINȚĂ DE DEZVOLTARE PERSONALĂ?

Consilierul de dezvoltare personală

Consilierul pentru dezvoltare personală este o persoană acreditată în acestă profesie a cărui intervenție specializată constă în ghidarea, susținerea și încurajarea interlocutorilor, prin intermediul unor tehnici și instrumente specifice, în vederea analizării și relevării propriilor capacităti și resurse, a conștientizării punctelor critice din existența beneficiarilor consilierii și a posibilităților de depășire a situațiilor problemă într-o manieră particularizată. Specialistul în consiliere pentru dezvoltare personală este o persoană neutră, imparţială, care îi susţine pe cei consiliați în investigarea situaţiilor problemă şi facilitează explorarea soluţiilor potenţiale pentru reglarea eventualelor disfuncţionalităţi induse în plan personal şi în relaţiile socio-profesionale de către o serie de factori perturbatori extrem de variaţi printre care se înscriu: volumul şi complexitatea activităţilor desfăşurate în mod curent, multiplele responsabilităţi asumate în familie şi societate, imprevizibilitatea contextelor de lucru, dinamica schimbărilor şi nevoia continuă de adaptare în situaţii noi, presiunea informaţională etc.Statutul profesional de CONSILIER DE DEZVOLTARE PERSONALĂ se dobândește doar de către absolvenții de studii superioare și este certificat de către instituțiile abilitate ale statului prin diplome recunoscute la nivel european.

Durata și prețul unei ședințe.

O ședință durează 60 de minute, excepție făcând prima ședință de preconsiliere, care poate dura până la 90 de minute.

Pentru membrii canalului și clubului, prețul unei ședințe, variază în funcție de diferite aspecte, cum ar fi: statutul tău de membru al CLUBULUI “SURSA DE MOTIVAȚIE” , statutul tău de membru al canalului de Youtube SURSA DE MOTIVAȚIE ZILNICĂ, dacă ai participat la workshopurile noastre sau dacă ai susținut prin donații activitatea de realizare a podcasturilor și documentarelor noastre sau dacă ai mai beneficiat de consiliere la noi. În anumite situații consilierea este GRATUITĂ. Dacă te regăsești într-una din aceste situații, poți cere o ofertă specială de preț, accesând formularul de contact. Cine dorește  o dezvoltare personală reală va fi beneficiarul unui pachet de ședințe care să acopere toate nevoile sale de schimbare și creștere. Numărul de ședințe și strategiile de desfășurare a acestora se stabilesc de către consilier, de comun acord cu cel consiliat.

Bonificații

Membrii canalului Sursa de Motivație Zilnică pe platforma Youtube și membrii CLUBULUI – așa cum sunt definiți aceștia pe acest site în cadrul rubricii MEMBRI din meniul principal beneficiază de diverse bonificații și gratuități, atât pentru ședințele de dezvoltare personală, cât și pentru participarea la workshopurile, taberele de dezvoltare personală sau alte acțiuni similar organizate de noi.

Îndrăznește si fii înțelept/înțeleaptă și solicită chiar acum o programare pentru o ședință de consiliere, accesând FORMULARUL DE CONTACT !

Mențiuni speciale

Dacă pe parcursul ședințelor de consiliere pe teme de dezvoltare specială, consilierul constată probleme cu un înalt grad de complexitate însoțite de nevoi speciale pentru rezolvarea cărora competențele țin de domeniile psihoterapiei sau psihiatriei, cel consiliat va fi direcționat către un specialist din aceste domenii.