miercuri, aprilie 17, 2024
libris.ro
AcasăDEZVOLTARE PERSONALĂ | SELF HELPTehnici de autohipnoză | Secretele manifestării dorințelor (6)

Tehnici de autohipnoză | Secretele manifestării dorințelor (6)

Putem profita la maxim de forța imaginației pentru a ne manifesta dorințele în lumea materială prin vizualizarea creativă, doar atunci când suntem într-o profundă stare de relaxare fizică, mentală și emoțională. Într-o astfel de stare îi putem transmite conștient Universului dorințele sufletului nostru, validate de semnătura noastră energetică. Această stare se numește autohipnoză. Este posibil să-mi schimb viața în bine prin conștientizarea, învățarea și controlarea autohipnozei? Schimbarea nu numai că este posibilă, ci este inevitabilă !

Din păcate, mulți oameni simt că sunt blocați în mentalitatea lor actuală și că, oarecum, capacitatea lor de autoîmbunătățire a fost cumva predeterminată, de parcă ar fi fost fixată la naștere, precum culoarea ochilor sau a pielii. Nimic mai neadevărat ! Toate abilitățile și atitudinile se învață și se dezvoltă constant ca răspuns la experiențele noastre, la fel cum experiențele noastre sunt adesea modelate de abilitățile, și atitudinile noastre. Acesta este adevărul ! Autohipnoza este pur și simplu o modalitate de a prelua controlul asupra minții și de a o face să funcționeze ca un instrument aflat la dispoziția ta pe care să-l folosești pentru progresul tău. Din nefericire, marea majoritate a oamenilor sunt controlați de instrumentul sufletului numit minte, sunt chiriașii minții, nu proprietarii ei. Astfel, mintea, prin egoul ei și gălăgia interminabilă a gândurilor sale, le distrage atenția de la toate darurile divine ascunse în ei. Suflet cu minte și corp, n-o să poți asculta niciodată șoaptele intuiției, înțelepciunea divină a sufletului tău, dacă nu potolești gălăgia gândurilor! N-o să poți niciodată dezlănțui și folosi pentru binele tău și cel general forța creatoare a imaginației, dacă mintea al cărei stăpân nu ești va transforma într-o simplă fantezie, orice imaginezi prin vizualizarea creativă. Hipnoza efectuată sub îndrumarea unui hipnoterapeut prezintă anumite avantaje;  starea de hipnoză se induce mai ușor, terapeutul este instruit să vadă în tine anumite puncte oarbe pe care tu nu le poți vedea. Însă și autohipnoza are avantajele ei; poate fi efectuată oriunde, te poți simți mai în siguranță, îți poți alege sugestiile hipnotice și, nu în ultimul rând, economisești bani. Autohipnoza poate fi practicată în absolut toate cazurile abordate de hipnoterapie, mai puțin în situația în care doriți să eliminați diverse fobii sau ați experimentat traume emoționale majore și vreți să le descărcați de energie pentru a nu mai produce efecte. Atunci este neapărată nevoie de asistența unui hipnoterapeut.

Pentru vizualizarea creativă, imaginarea controlată și întreg procesul de manifestare a dorințelor noastre, nu este nevoie nici de prezența unui hipnoterapeut, nici de prezența unui psiholog, atunci când practicăm autohipnoza; așa că putem să ne transformăm viața după cum dorește sufletul nostru. Nu trebuie decât să avem dorință, credință, în sensul de a investi încredere și să dăm dovadă de acceptare, perseverență și răbdare în practicarea autohipnozei. Haideți să vă prezint cea mai eficientă strategie de desfășurare a unei ședințe de vizualizare creativă care implică autohipnoza și tehnicile pe care le puteți încerca acasă pentru inducerea stării de transă.

Iată mai întâi câteva sfaturi prealabile!

 • evitați să mâncați o masă prea consistentă chiar înainte de a practica autohipnoza, astfel încât să nu vă simțiți suprasaturat și inconfortabil.
 • este de preferat să stați pe un scaun sau pe un fotoliu, deoarece întinderea pe pat va induce cel mai probabil somnul.
 • slăbiți cureaua sau lăsați mai lejer îmbrăcămintea prea strânsă pe corp și descălțați-vă.
 • dacă purtați lentile de contact, este recomandabil să le scoateți. Puneți de-o parte și toate obiectele metalice și bijuteriile de orice fel pe care le aveți asupra voastră.
 • nu încrucișați picioarele indiferent de poziția adoptată, poziția lotus nu este recomandată autohipnozei.
 • nu consumați alcool sau substanțe halucinogene înainte de ședință.
 • aveți în vedere totdeauna un obiectiv, cum ar fi scăderea nivelului de stres, creșterea unei performanțe intelectuale, vindecarea, atragerea banilor sau orice altceva doriți să obțineți.
 • nu încercați autohipnoza de dragul de a vă hipnotiza sau pentru a vă testa capacitatea de autosugestie. Doar având un obiectiv în minte, vă veți asigura că fiecare sesiune va fi una concentrată și productivă.
 • testarea sensibilității la autosugestie se face prin testul lămâii. Imaginați-vă că tăiați o lămâie pe jumătate, apoi fiecare jumătate în câte două sferturi și feliați în final fiecare sfert de lămâie în parte, pe secțiunea mică. Testul va dura 2-3 minute. Veți ști dacă veți răspunde pozitiv propriilor sugestii în cadrul procesului de autohipnoză.
 • programați pentru început o singură zi pe săptămână în care veți face autohipnoză. Vă recomand momentul dinaintea somnului de noapte sau cel după trezirea de dimineață.
 • fiți perseverenți! Ca și în cazul mersului pe bicicletă, este nevoie de timp pentru a practica autohipnoza. Cu practică, disciplină și instrucțiuni clare, veți învăța să intrați mai rapid într-o stare de transă.
 • pregătiți-vă lista de afirmații pozitive respectând instrucțiunile din partea a patra. Veți descoperi singur o gamă mai largă de sugestii hipnotice pentru a îmbunătăți rezultatul. Rostiți afirmațiile cu blândețe dar cu convingere și asiguraâi-vă că tonul este unul liniștitor, încrezător și pozitiv.
 • repetați de 3 ori sugestiile, lista de afirmații pozitive specifice obiectivului unei ședințe. Repetarea este cheia reprogramării minții subconștiente.
 • acceptați ritmul cu care veți obține rezultate, oricât de mici v-ar părea la început. Crede în tine și vei continua să obții succesul pe care ți-l dorești.
 • autohipnoza este o călătorie interioară foarte sigură și nu presupune riscuri. Aveți totul sub control și puteți reveni în stare de veghe completă în lumea exterioară, oricând doriți.

Strategia noastră de desfășurare a unei ședințe de vizualizare creativă care presupune autosugestionarea, este următoarea:

Pasul 1: Stabiliți clar obiectivul ședinței de autohipnoză.

Pasul 2: Găsiți un loc liniștit în care să nu fiți deranjați și parcurgeți exercițiul de relaxare descris în partea a 3-a. Acesta este un exercițiu de relaxare progresivă completă; fizică, psihică și emoțională.

Pasul 3: Când te simți complet relaxat, mergi în sanctuarul tău interior și, în funcție de obiectivul ședinței, deplasează-te la locul special amenajat din sanctuar pentru meditație, manifestarea obiectelor, întâlnirea cu ghizii spirituali sau vindecare.

Pasul 4: Odată ajuns în locul corespunzător obiectivului ședinței, observă toate detaliile locului, modifică-le dacă dorești și consideri că trebuie să schimbi ceva ca să te simți liniștit, în siguranță și confortabil.

Pasul 5: Angazează pe cât posibil toate simțurile interioare corespondente celor exterioare: auzul, văzul, gustul, mirosul și pipăitul. Ai la îndemână forța imaginației, poți schimba orice, oricând dorești.

Pasul 6: Când te simți cel mai confortabil, rostește afirmațiile pozitive. Ele joacă rolul de sugestii hipnotice. Practicarea afirmațiilor pozitive este o artă. Afirmațiile pozitive trebuie să fie puternice și eficiente. Am explicat în partea a-4-a cum se construiesc afirmațiile puternice și eficiente și care este strategia pe care trebuie s-o abordăm pentru ca o afirmație pozitivă să poată impregna subconștientul cu mesajul dorinței.

Pasul 7: Găsește și întreține emoțiile potrivite, compatibile cu mesajul pe care-l transmit afirmațiile rostite. Atenție, acesta este secretul reușitei manifestării dorințelor: să credeți că ați și primit și veți primi.

Pasul 8: După ce ți-ai rostit toate sugestiile hipnotice, spune-ți că vei număra de la 5, înapoi până la unu și când vei ajunge la unu, vei deschide ochii și vei reveni în lumea materială.

Pasul 9: Ai revenit. Repetă acum în stare de veghe deplină, de încă trei ori, afirmațiile pe care le-ai rostit în sanctuar.

Pasul 10: Detașează-te de această experiență și continuă-ți activitatea în stare de veghe, focusându-ți atenția pe vocea ta interioară. Intuiția îți poate șopti ceva în orice moment. Perseverați până când vă veți atinge obiectivul și manifestați recunoștință !

 Strategia în 10 pași pe care v-am prezentat-o este una completă. Nu trebuie să schimbați tehnicile de autohipnoză în funcție de obiectivul pe care vi-l propuneți într-o ședință de vizualizare creativă. Nu trebuie decât să mergeți în sanctuarul vostru interior, la locul amenajat de voi pentru un anumit specific de obiective. Eficiența acestei strategii este incontestabilă. Cu ajutorul ei au reușit să-și atingă obiectivele chiar și cele mai nesugestionabile sau neîncrezătoare persoane. Și știți cum au reușit? Foarte simplu. Și-au transcris strategia în 10 pași pe caietul de lucru, au adaptat-o la obiectivele lor – fiecare în funcție de dorințele sale – și-au înregistrat pașii pe telefonul mobil cu propria lor voce și și-au organizat apoi ședința de vizualizare și autohipnoză ca pe o meditație ghidată. Ce-ar fi să încercați și voi să procedați astfel? Unele tehnici de autohipnoză recomandă intrarea în transă prin concentrarea pe un punct fix al tavanului, pe un braț de metronom sau pe un pendul. Prea clasic, veți spune voi. Subscriu.

Ce ziceți de următoarele tehnici?

TEHNICA M|INILOR MAGNETICE

 • Începeți prin a vă freca palmele până când simțiți că dezvoltați căldură.
 • După ce simțiți căldura, îndepărtați palmele foarte ușor până când atingeți distanța de 5 centimetri una față de cealaltă.
 • Readuceți palmele în poziția în poziția inițială, lipite una de cealaltă și depărtați-le din nou. Repetați această experiență până când veți simți o atracție magnetică naturală între cele două palme.
 • Concentrați-vă pe acele senzații până devin din ce în ce mai puternice. Senzația va fi fantastică dacă puteți s-o întăriți prin vizualizarea unui câmp de forță între palme. A te juca, a te distra cu această energie este o modalitate excelentă de a distrage atenția minții conștiente, astfel încât inconștientul tău să preia controlul, permițându-te să te relaxezi și să te afunzi într-o transă profundă.
 • Procedați astfel până când veți simți că palmele se atrag precum un magnet. În acel moment, închideți ochii și aprofundați starea de transă.
 • Rostiți-vă afirmațiile pozitive pregătite și întăriți-le prin: dezvoltarea de imagini clare specifice obiectivului urmărit și întreținerea unui sentiment de împlinire a dorinței exprimate de imaginile și afirmațiile voastre.
 • Apoi numărați de la 5 până la unu și deschideți ochii.
 • Repetați de încă 3 ori afirmațiile pe post de sugestii posthipnotice, după care reluați-vă activitățile obișnuite în starea de veghe.

O altă tehnică de autoinducere a stării de transă este tehnica 3-2-1 a lui Betty Ericson.

 • Începeți prin a observa 3 lucruri pe care le puteți vedea, cum ar fi un perete al camerei, un tablou de pe perete și lumina soarelui care se strecoară prin fereastră. Puteți alege lucrurile pe care să vă concentrați atenția după cum doriți, eu v-am dat doar exemple.
 • Apoi concentrați-vă pe 3 lucruri pe care le puteți auzi. De exemplu, sunetul respirației, ciripitul unei păsări sau acordurile  unei melodii de vindecare energetică. Găsiți pe canalul Sursa de Motivație Zilnică un playlist întreg cu muzică de vindecare energetică. Sunteți liberi să alegeți și cele 3 lucruri pe care să vă concentrați auzul.
 • Acum concentrați-vă pe 3 lucruri pe care le puteți simți, cum ar fi spătarul fotoliului, căldura camerei sau hainele care vă ating pielea.
 • Repetați același ciclu de focusare a atenției folosind simțului văzului, simțul auzului și simțul tactil, numai că, de data aceasta alegeți doar două lucruri pe care să le vedeți, auziți și simțiți.
 • Și, în fine, ultimul ciclu, în care vă concentrați doar pe un singur lucru pe care îl vedeți, auziți și simțiți. Acum repetați toți acești pași cu ochii închiși. La final, veți fi în stare de transă și puteți continua cu rostirea afirmațiilor pozitive, întreținerea imaginilor și sentimentelor de confirmare a afirmațiilor, revenirea în stare de veghe, repetarea sugestiilor post-hipnotice și detașarea. Sunt multe tehnici de autoinducere a transei: tehnica brațului levitant, tehnica transformării, tehnica teleportării – toate pot fi experimentate acasă. Veți întâmpina cu siguranță și dificultăți pe calea învățării autohipnozei, dar a te bucura de o listă interminabilă de beneficii pe care aceasta le oferă, dă sens eforturilor pe care le veți depune. Știți cum se va produce învățarea autohipnozei? Ați experimentat vreodată frustrarea de a avea un nume pe vârful limbii și să nu-l puteți rosti? Cu cât încerci mai mult să-ți amintești acel nume, cu atât îți va fi mai greu s-o faci. Apoi, când te detașezi și te relaxezi, numele îți vine pe limbă, parcă de nicăieri, și-l rostești. Cam tot așa se întâmplă și în cazul autohipnozei. Atitudinea pe care o adopți față de autohipnoză va determina cât de ușor o vei învăța. Relaxați-vă, faceți-vă timp, fiți disciplinați în procesul de învățare, înarmați-vă cu răbdare și perseverați. Și cel mai important: acceptați ritmul cu care obțineți rezultate, oricât de mici ar părea ele la început. Credeți în voi și veți continua să obțineți succesul pe care vi-l doriți!

La final, veți fi în stare de transă și puteți continua cu rostirea afirmațiilor pozitive, întreținerea imaginilor și sentimentelor de confirmare a afirmațiilor, revenirea în stare de veghe, repetarea sugestiilor post-hipnotice și detașarea. Sunt multe tehnici de autoinducere a transei: tehnica brațului levitant, tehnica transformării, tehnica teleportării – toate pot fi experimentate acasă. Veți întâmpina cu siguranță și dificultăți pe calea învățării autohipnozei, dar a te bucura de o listă interminabilă de beneficii pe care aceasta le oferă, dă sens eforturilor pe care le veți depune. Știți cum se va produce învățarea autohipnozei? Ați experimentat vreodată frustrarea de a avea un nume pe vârful limbii și să nu-l puteți rosti? Cu cât încerci mai mult să-ți amintești acel nume, cu atât îți va fi mai greu s-o faci. Apoi, când te detașezi și te relaxezi, numele îți vine pe limbă, parcă de nicăieri, și-l rostești. Cam tot așa se întâmplă și în cazul autohipnozei. Atitudinea pe care o adopți față de autohipnoză va determina cât de ușor o vei învăța. Relaxați-vă, faceți-vă timp, fiți disciplinați în procesul de învățare, înarmați-vă cu răbdare și perseverați. Și cel mai important: acceptați ritmul cu care obțineți rezultate, oricât de mici ar părea ele la început. Credeți în voi și veți continua să obțineți succesul pe care vi-l doriți!

Sursa de Motivație Zilnică vă dorește spor în tot ceea ce veți întreprinde pentru manifestarea dorințelor voastre!

 

ARTICOLE ASEMANATOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recente

- Advertisment -vegis.ro
- Advertisment -vitamix.ro
- Advertisment -vitamix.ro