marți, decembrie 10, 2024
libris.ro
AcasăTERAPII COMPLEMENTARETerapia prin îmbrățișare

Terapia prin îmbrățișare

Știați că, avem nevoie de patru îmbrățișări pe zi pentru supraviețuire, opt îmbrățișări pe zi pentru întreținere și 12 îmbrățișări pe zi pentru creștere? Așa-i că pare mult în condițiile în care oamenii au uitat să-și mai zâmbească, să-și spună IARTĂ-MĂ sau TE IUBESC?

Ce putem face pentru a obține ajutor imediat atunci când suntem în suferință, astfel încât să nu fim nevoiți să recurgem la tot felul de balsamuri superficiale, cum ar fi medicamentele, sau la mecanisme psihologice, cum ar fi reprimarea? Ce fel de ajutor este accesibil, eficient, eficace și netoxic? Atingerea. Îi îmbrățișăm pe ceilalți atunci când suntem fericiți, triști sau când încercăm să ne liniștim. Atingerea fizică pentru asigurarea confortului și reglarea emoțională atât la adulți, cât și la copii este extrem de importantă. Beneficiile îmbrățișării merg dincolo de acel sentiment de căldură pe care îl ai atunci când ții pe cineva în brațe. Îmbrățișările și alte forme de calmare fizică non-sexuală, cum ar fi ținutul de mână și mângâierea capului, intervin la nivel fizic pentru a ajuta creierul și corpul să se calmeze din stările copleșitoare de anxietate, panică și rușine.

Îmbrățișarea este o terapie făcătoare de minuni dacă cel care îmbrățișează trebuie să se concentreze asupra celui îmbrățișat cu intenția de a-i oferi alinare.

Este literalmente o experiență de la inimă la inimă. Bătăile inimii celui care îmbrățișează pot regla bătăile inimii celui îmbrățișat. În cele din urmă și foarte important, cel care îmbrățișează trebuie să îl îmbrățișeze pe cel îmbrățișat până când acesta este gata să renunțe la îmbrățișare, nici măcar cu o clipă înainte. Deși pare de natură fizică prin excelență , terapia prin îmbrățișare poate fi pusă în practică și mental. Este suficient să-ți imaginezi că ești cu cineva cu care te simți în siguranță și te îmbrățișează. Îmbrățișarea mentală funcționează deoarece creierul nu face diferența între realitate și fantezie, mai ales dacă sunt prezente și emoțiile confirmatoare. Cercetările arată că o îmbrățișare adecvată și profundă, în care inimile se apasă una pe alta, poate aduce beneficii imense. Atingerea hrănitoare a unei îmbrățișări creează sentimente de încredere și siguranță, iar asta ajută la o comunicare deschisă și sinceră. Îmbrățișările cresc instantaneu nivelul de oxitocină, hormonul care vindecă sentimentele de singurătate, izolare și furie. O îmbrățișare menținută pentru un timp mai îndelungat ridică nivelul de serotonină și îmbunătățește starea de spirit. Îmbrățișările întăresc de asemenea și sistemul imunitar. Presiunea blândă asupra sternului și încărcătura emoțională pe care aceasta o creează activează chakrei plexului solar stimulează glanda timus – un organ limfatic care reglează și echilibrează producția de celule albe din sânge.

O îmbrățișare de calitate stimulează stima de sine și ne conectează la capacitatea noastră de a ne iubi pe noi înșine, relaxează mușchii, eliberează tensiunea din corp, echilibrează sistemul nervos și calmează durerile.

Conștientizarea îmbrățișărilor ne va învăța cum să dăruim și cum să primim. Este suficient să fim doar atenți la modul în care dragostea curge în ambele sensuri. Îmbrățișările sunt la fel de benefice precum meditația și râsul pentru că învață lecția lui AICI și ACUM, ne încurajează să curgem în același timp cu energia vieții. Deși convențiile sociale moderne îi determină pe oameni să nu se îmbrățișeze dacă nu există relații directe între ei sau să se privească mai mult de 2-3 secunde în ochi, dacă ei ar face aceste lucruri, lumea s-ar schimba din temelii. Schimbul de energie dintre persoanele care se îmbrățișează este o investiție în sănătate și relații iubitoare. Atunci când un prieten sau un membru al familiei se confruntă cu ceva dureros sau neplăcut în viața lor, îmbrățișează-l. Îmbrățișările te pot proteja împotriva stresului, reducând semnificativ riscul de îmbolnăvire. Așa că, dacă doriți să vă simțiți mai bine în pielea voastră, să vă reduceți stresul, să îmbunătățiți comunicarea cu ceilalți și cu voi înșivă și să fiți mai fericiți și mai sănătoși, cereți și oferiți mai multe îmbrățișări. Vă este greu să faceți asta? Practicați autoîmbrățișarea.

Atunci când circumstanțele vă împiedică să petreceți timp cu cei dragi, s-ar putea să vă simțiți destul de doritori de afecțiune fizică. Atingerea este o nevoie de bază, așa că acest lucru este absolut normal.

A te priva de îmbrățișări, mai ales pentru o perioadă mai lungă de timp, poate avea un impact destul de mare asupra sănătății tale emoționale. Tu joci cel mai important rol în propria ta stare de bine, iar îmbrățișarea ta te poate ajuta să-ți amintești de puterea ta interioară. În loc să aștepți ca altcineva să îți ofere sprijin și să te facă să te simți mai bine, poți practica autoîmbrățișarea. Sigur că, o autoîmbrățișare nu îți va rezolva problemele în totalitate, dar te va ajuta să eliberezi o parte din tensiune și stres.

Nu știi cum să faci asta? Încrucișează-ți brațele în jurul corpului, poziționându-le într-un mod care să ți se pară natural și confortabil; peste stomac, peste piept sau peste umeri. Imaginează-ți apoi tipul de îmbrățișare pe care îl dorești. O îmbrățișare puternică, intensă? Sau o îmbrățișare mai moale și mai liniștitoare? Ține-te în brațe cât timp dorești și poți lucra cu forța imaginației. Te și poți legăna ușor înainte și înapoi, dacă asta te face să te simți și mai bine. Este la fel de în regulă să vorbești cu tine însuți. Câteva cuvinte de încurajare te vor ajuta să obții și mai multe beneficii de pe urma îmbrățișării.

În timp ce te îmbrățișezi, concentrează-te pe gânduri bune și iubitoare și îndreaptă-le spre interior. Apoi spune-ți cu convingere și blândețe: “Vei reuși să treci peste asta. Nu va dura o veșnicie. Te descurci. Sunt mândru de tine. Ești atât de puternic și faci tot ce depinde de tine. Te iubesc.

Nu permite judecății negative sau criticii să se strecoare printre gândurile tale. Rezervă-ți câteva momente exclusiv numai și numai pentru iubirea de sine.

Ieși apoi la o scurtă plimbare. O schimbare de peisaj poate avea beneficii uriașe pentru starea ta de spirit, mai ales dacă ai petrecut ceva mai mult timp acasă în ultima vreme. Setează-ți intenții pozitive în timp ce te plimbi. Stabilirea intențiilor te poate ajuta să practici iubirea de sine, deoarece acestea îți pot crește sentimentul de scop în viață și te ajută să trăiești mai conștient. Printre intențiile tale se pot număra următoarele:

  • Intenționez să practic optimismul astăzi.
  • Intenționez să păstrez o minte deschisă.
  • Intenționez să observ lucrurile care îmi aduc bucurie.

Un cuvânt de încheiere

Suflete cu minți și corpuri, îmbrățișarea sau autoîmbrățișarea, pot aduce beneficii în planul sănătății și bunăstării generale chiar și pentru cei care nu sunt atrași în mod tradițional de atingerea fizică. Așa că, dacă urmăriți fie creșterea spirituală, fie vindecarea fizică și emoțională sau o stare bună de spirit, nu stați departe de terapia prin îmbrățișare pe care o puteți practica și fără prezența unui terapeut. Îndrăzniți să fiți înțelepți și lăsați-vă îmbrățișați sau luați-vă în brațe ! Sursa de Motivație Zilnică vă îmbrățișez cu dragoste și căldură.

 

ARTICOLE ASEMANATOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recente

- Advertisment -vegis.ro
- Advertisment -vitamix.ro
- Advertisment -vitamix.ro