vineri, mai 24, 2024
libris.ro
AcasăMISTERELE MINȚIITotul despre premoniție (1)

Totul despre premoniție (1)

Cuvântul „premoniție” înseamnă literalmente „prevestire”, ceea ce sugerează importanța acestui tip de experiență pe care mai toți am trăit-o și conștientizat-o. Premoniția ne avertizează de cele mai multe ori despre ceva neplăcut care urmează să ni se întâmple, de regulă în legătură cu starea de sănătate sau cu alte pericole iminente. Pemonițiile de tip pericol sunt amestecate în mod aleatoriu cu tot felul de alte premoniții; neutre sau plăcute.
Premonițiile reprezintă un dar imens și deservesc instinctul de supraviețuire al omului. Ele au apărut probabil la începutul dezvoltării noastre evolutive în relația prădător-pradă, pentru ca orice organism care primea pe cale intuitivă avertismentul că se va întâmpla un pericol, să poată lua măsuri pentru a-l evita. Utilizând premoniția, omul s-a bucurat de mai multe șanse de supraviețuire și procreere și a transmis această capacitate generațiilor viitoare. Abilitatea de a cunoaște viitorul cu ajutorul premoniției este întipărită în genele noastre. Acest fapt a fost demonstrat științific de cercetătorul american Dean Radin, care susține că premoniția este prezentă într-o oarecare măsură la toate ființele umane.

În cadrul procesului de intuiție, informațiile par să vină din viitor în prezent. Există mai multe teorii despre cum se întâmplă acest lucru, cea mai cunoscută dintre ele fiind teoria buclei temporale închise, care presupune curbarea timpului și aducerea informațiilor din viitor în prezent. Teoria numită „universul bloc” este, de asemenea, promovată de către fizicieni pentru a lămuri capacitatea omului de a cunoaște viitorul. În această ipoteză, tot ceea ce s-a întâmplat sau se va întâmpla poate fi accesibil minții umane în anumite condiții: visând, meditând sau în stare de pericol iminent.
Aproape toate ipotezele actuale se bazează pe redefinirea minții ca un fenomen non-local, răspândit în spațiu și timp. Asta înseamnă că mintea nu se limitează la anumite puncte din spațiu, cum ar fi creierul, sau la anumite puncte în timp, precum prezentul, trecutul sau viitorul. Mintea este infinită în spațiu și timp. Această viziune permite înțelegerea deplină a premonițiilor.  Cercetătorul și parapsihologul Larry Dossey a  favorizat mult timp această imagine a conștiinței, iar în 1989 a lansat termenul de „minte non-locală” odată cu apariția cărții sale “REDESCOPERIREA SUFLETULUI.” Conform lui Larry Dossey, mintea non-locală este nelimitată, ceea ce înseamnă că, la un moment dat, mințile se reunesc și formează o minte unică, unitară.

Unii dintre cei mai mari fizicieni ai secolului XX, printre care Schrodinger, Bohm sau Eddington, au susținut acest punct de vedere. Ideea existenței „minții Unitare” permite înțelegerea existenței  telepatiei, clarviziunii și tipului de contact persoană-persoană pe care îl întâlnim adesea în premoniții, cum ar fi atunci când un individ are o premoniție că un alt individ este în pericol.
Sunt multe categorii de dovezi care probează că premoniția există. Însuși faptul că  mulți dintre noi am avut parte de experiențe premonitorii, confirmă premoniția ca fiind un fenomen real. Experimentele științifice despre vizualizarea la distanță, monitorizate cu computere ultrainteligente au arătat că un om receptor, cu capacitatea dezvoltată de intuiție, primește informații detaliate cu ore sau chiar cu zile înainte ca imaginea aleasă de un emițător să fie transmisă. Există și nenumărate experiențe necontrolate, spontane, ale oamenilor din întreaga lume care atestă capacitatea de a cunoaște viitorul.
Există o strânsă legătură între premoniție și emoțiile umane, așazisul corp emoțional. Empatia, dragostea și compasiunea dintre oameni amplifică predispoziția la premoniție. Exemplul clasic cel mai cunoscut este legătura dintre mamă și copil. O mamă știe în baza capacităților ei premonitorii când copilul se află într-o potențială stare de pericol și acționează în consecință.

Toți oamenii ar trebui să facă eforturi pentru a-și dezvolta capacitatea de premoniție existentă încă de la începuturi în tiparul lor genetic. Trebuie să învățăm însă, mai întâi, să deosebim premonițiile despre pericole de cele neutre sau plăcute.
Este evident că în baza legii atracției, premonițiile neplăcute apar ca rezultate ale transmiterii către subconștient a gândurilor negative, iar premonițiile plăcute apar ca urmare a întreținerii gândurilor pozitive.
Iată câteva sfaturi foarte utile pentru a ști cum să acționăm atunci când avem premoniții. O premoniție care implică vătămarea sau chiar moartea, trebuie luată în serios, pentru că, așa cum afirma celebrul psiholog Carl Jung, este posibil să nu ai o a doua șansă.  Dacă premoniția este recurentă – să zicem un vis, care se se repetă noapte după noapte, ca și cum ar cere să fie observat – trebuie să îi acordăm o atenție serioasă. Dacă premoniția, fie produsă în stare de veghe, fie în timpul somnului, este extraordinar de vie – mai reală decât reală- așa cum spun unii, va trebui să ne aplecăm asupra acesteia. Dacă aceeași premoniție este împărtășită și de către altcineva – soțul, soția, fratele, sora, copilul sau prietenul, este necesar să considerăm acest fapt drept un avertisment care merită să fie luat în seamă.

Pentru creșterea predispoziției la premoniții dar și a capacității de a le identifica și manageria în mod corect, putem ține un jurnal de vise în care să consemnăm fiecare vis, imediat după trezire. Jurnalul de vise ne va ajuta să recunoaștem premoniția, atunci când semnele ei vor fi devenit realitate, dar și să avem premoniții mai frecvente. Ținând un asemenea jurnal, transmitem subconștientului semnalul că suntem conștienți pe deplin de experiențele noastre premonitorii.
Practica meditației zilnice este cel mai cunoscut mod de a îmbunătăți capacitatea de a avea premoniții. Meditația ne pune în legătură cu resursele infinite ale minții subconștiente, care răspunde de cele mai multe ori rugăciunilor sau afirmațiilor pozitive transmise de mintea conștientă prin gânduri sau imagini sub formă de premoniții.
Relația dintre faza conștientă și faza subconștientă a minții funcționează precum relația dintre un grădinar și grădina sa. Grădinarul plantează semințele în pământul fertil, le udă zilnic, iar acestea cresc și dau roade. Pământul fertil va crește în egală măsură, atât sămânța bună cât și sămânța rea. Acesta nu deosebește grâul de neghină. Le crește în egală măsură pe amândouă. Mintea ta conștientă este grădinarul, semințele sunt gândurile tale, pământul este subconștientul. Apa cu care grădinarul udă semințele este consecvența sau stăruința cu care tu întreții anumite gânduri în mintea ta.

Premonițiile sunt daruri pe care ar trebui să le conștientizăm, să le prețuim cum se cuvine și să le dezvoltăm, nu să le ignorăm sau să le punem la păstrare. Premonițiile sunt căi de răspuns ale sinelui nostru superior (prin intermediul subconștientului) la toate gândurile întrebătoare transmise de mintea conștientă.
Ascultă chiar acum gălăgia minții tale, succesiunea rapidă și nebună de gânduri, observă-le până când vor dispărea, preia controlul asupra minții tale, apoi plantează, udă și culege roadele. Dacă privim cu atenție în jurul nostru, vom observa că ignoranța ruinează vieți. Organizațiile care propagă doctrine religioase și politice manipulează destine pentru a deține controlul asupra maselor și a asigura prosperitatea mai marilor acestora, ne manipulează după cum vor, iar noi, în tot acest timp, dormim. Dormim fără să realizăm că avem libertatea de a ne construi viața după cum dorim, întrucât înlăuntrul nostru se află forța miracolelor și a creației.  Știu, este greu să-l convingi pe om că dorința și destinul sunt unul și același lucru.

ARTICOLE ASEMANATOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recente

- Advertisment -vegis.ro
- Advertisment -vitamix.ro
- Advertisment -vitamix.ro