Poți înmulți numărul 8,756.319 cu 2,5 în capul tău și să afli rezultatul în numai 5 secunde? Sunt oameni care pot. Și nu au neapărat un IQ ridicat. Sau ți-e mai ușor să răspunzi la întrebarea OARE CE MESAJ VREA SĂ NE TRANSMITĂ UNIVERSUL PRIN ASEMĂNAREA IZBITOARE DINTRE MIEZUL DE NUCĂ ȘI CREIERUL UMAN? Creierul funcționează în moduri extraordinare. Unitatea noastră centrală de comandă este o rețea puternică de celule care pot face lucruri incredibile. Aceste celule alcătuiesc împreună antena cu care recepționăm și transmitem gândurile în și din lumea noastră mentală.
Iată ce scria Christian LARSON acum mai bine 100 de ani despre creierul uman și modul în care îl putem folosi la capacitate maximă !
Lumea mentală a omului are 3 caracteristici: capacitate, strălucire și putere. Aceste 3 caracteristici ne trimit în mod automat la celulele fizice ale creierului, calitatea minții care acționează prin creier și acțiunile minții însăși. Când vorbim despre acțiunile minții, vorbim de fapt despre forța mentală, adică acea putere care este diferită atât de calitatea mentală, cât și de partea fizică a creierului. O putere mentală de excepție înseamnă întotdeauna o strălucire mentală de excepție și o activitate mentală de înalt grad. Știați că, ori de câte ori ne concentrăm atenția asupra oricărui grup de celule, fie în creier, fie în altă parte a corpului, sporim vitalitatea, energia și hrana printre acele celule; iar rezultatul va fi dezvoltarea acestora? Experimentele bazate pe exerciții de concentrare demonstrează că circulația poate fi crescută oriunde în sistemul uman ne concentrăm atenția. Când creștem circulația, furnizăm celulelor hrană suplimentară și implicit energie vitală suplimentară. Înțelegem așadar că, oferind diferitelor diviziuni ale creierului un plus de hrană și forță vitală, prin acest proces de concentrare, oferim de fapt acele lucruri esențiale pe care natura le cere pentru a construi mai multe celule, precum și pentru a dezvolta în continuare celulele deja existente.
Fiecare celulă a creierului servește drept canal pentru acțiunile mentale. Cu cât mai multe, cu atât va crește capacitatea noastră mentală și, totodată și forța noastră creatoare. Acest fapt ne demonstrează în mod concludent că nu trebuie să ne descurajăm la un moment dat din cauza lipsei de abilități sau a lipsei de oportunități, deoarece chiar și numai câteva luni de dezvoltare personală axată pe exerciții mentale ne pot ajuta să găsim soluții pentru probleme, să identificăm oportunități și să ne coordonăm procese complexe de autovindecare, minuni pe care nu le-am fi putut gestiona niciodată înainte de decizia de a ne dezvolta personal. Oricât de descurajator ar fi prezentul, dezvoltânu-de capacitatea, strălucirea și acțiunile minții, vom profita de oportunități noi și excepționale, chiar din momentul în care decidem să facem primul pas pe calea descoperirii puterilor noastre interioare.
Testați impactul benefic pe care puterea mentală îl poate avea asupra corpului!
Concentrați-vă timp de 5 minute asupra palmei mâinii stângi și veți descoperi că mâna se va încălzi și venele de pe spate se vor umfla, pentru că circulația sângelui va fi crescută în zona palmei. Există multe afecțiuni în sistemul uman care pot fi prevenite sau depășite în același mod, pentru că alimentarea cu energie vitală este tot ceea ce avem nevoie pentru a vindeca o boală. Nu asupra bolii trebuie însă să ne concentrăm, ci asupra alimentării cu energie vitală.
Încercați un alt exercițiu.
Împărțiți creierul în 3 subdiviziuni. Prima diviziune în spatele capului, zona puterii, a doua diviziune în dreptul frunții, zona intelectului și a 3-a diviziune, în creștetul capului, zona de aspirație. Concentrarea timp de 30 de minute zilnic asupra uneia dintre părți, prin rotație, duce în decursul unui an la creșterea capacității creierului cu până la 300%. Nu dezvoltarea capacității creierului este beneficiul cel mare, ci scoaterea la suprafață a unor talente și abilități care nu și-au găsit exprimare până atunci. Sunt mulți oameni care simt geniul din ei dar nu pot găsi o cale de exprimare a acestuia. Și asta pentru că celulele creierului nu sunt în rezonanță și acord cu puterile geniului din interior. Astfel de oameni sunt neliniştiţi şi ambiţioşi, dar nu ştiu ce au de făcut cu ei înşişi, pentru că puterea din ei este comprimată, înlănțuită și nu găsește canale de exprimare. Dacă cei ce simt puterile interioare înlănțuite, ar practica timp de un an exercițiul de concentrare asupra celor 3 zone ale creierului amintite anterior, ar oferi lumii lor mentale puterea de evolua de la ceea ce părea ințial a fi o capacitate mentală obișnuită la una de geniu. Adevărul este că există mii de oameni în lume care au un geniu excepțional în ei, însă creierul lor nu este suficient de bine dezvoltat pentru a oferi acestui geniu ocazia să iasă și să acționeze.
Dacă vi se pare prea lungă perioada celor 30 de minute pe zi alocată pentru concentrarea asupra unei singure felii de creier, s-o numim așa, împărțiți-o în 3 intervale a câte 10 minute pentru concentrarea pe fiecare felie. Motivul pentru care oamenii își pierd din memorie și din strălucirea mentală, după ce au trăit patruzeci sau cincizeci de ani, este acela că permit prea multor celule ale creierului să devină latente. Dacă vom avea grijă de rafinamentul nostru mental, de activitatea mentală și complexitatea acesteia, vom fi capabili să apreciem un univers imens în loc de doar câteva elemente și vom începe să trăim într-o lume care va conține de sute și chiar de mii de ori mai multe stări sau câmpuri ale conștiinței, în comparație cu lumea în care am trăit în trecut.
Obiectivul nostru permanent ar trebui să fie acela de a ne extinde conștiința și numărul de canale prin care forțele minții să poată găsi exprimare în viața noastră reală.
Există o putere mentală care vine din adâncul sufletului. Când creierul începe să răspundă acelei puteri, acea putere se va desfășura prin toate celulele creierului, iar rezultatul va fi acela că toate acele celule vor deveni canale directe pentru o manifestare mai amplă și mai puternică a minunilor în viața noastră. Mintea pe care o ai astăzi își poate chiar tripla capacitatea în câteva luni. Anul următor această capacitate se va dubla sau tripla dacă perseverezi și, tot așa, acest proces poate fi continuat la nesfârșit. Prin urmare, nu contează cât de mică este mintea ta astăzi, capacitatea ei poate crește în progresie geometrică dacă ești perseverent pe calea dezvoltării tale personale. Creierul este pentru minte ceea ce este pianul pentru pianist sau ceea ce este orice instrument de exprimare pentru ceea ce este exprimat. Ca atare, este necesar să ne dezvoltăm creierul până la cel mai înalt grad posibil, dacă dorim ca mintea noastră să poată folosi pe deplin toate puterile care izvorăsc din adâncurile subconștientului.
Creierul în ansamblu, ca și fiecare celulă a sa, trebuie să devină foarte receptiv la fiecare acțiune pe care o poate întreprinde mintea și să posede capacitatea de a oferi acelei acțiuni întregul volum de putere necesar manifestării în viața reală. Există milioane de celule ale creierului care se află într-o stare latentă. Și n-ar fi o problemă că aceste celule nu sunt niciodată chemate în acțiune, numai că, în stare latentă, aceste celule neutilizate servesc doar ca obstacole în calea eforturilor minții noastre.
În creierul brut al unei persoane care refuză dezvoltarea personală celulele sunt mari și latente. Amânarea dezvoltării personale este o suferință pentru sufletul prins în capcanele minții. În creierul dezvoltat celulele sunt mici, rafinate și foarte active. De fapt, cu cât celula creierului este mai mică și mai rafinată, cu atât mai mult devine un instrument al minții, un canal al acțiunilor mentale. Când creierul este bine dezvoltat, toate celulele mari și lente vor fi îndepărtate, iar spațiul va fi umplut cu un număr suplimentar de celule active mici. În consecință, un creier bine dezvoltat are de câteva ori mai multe celule decât un creier nedezvoltat, deși dimensiunea celor două creiere poate fi aceeași. Deci creierul dezvoltat oferă mult mai multe canale de acțiune minții, așa că n-ar strica să ne punem din ce în ce mai des întrebarea : AVEM CREIER, CE FACEM CU EL ?
Când mintea este inspirată de mari ambiții, dorința de a face lucruri mărețe în lume devine din ce în ce mai puternică.
În consecință, mintea va încerca să se supună acestor dorințe și nu va avea pace până n-o va face. Însă, când creierul nu are puterea și capacitatea de a lucra atât de mult și nici timpul de care are nevoie mintea pentru a duce la îndeplinire acele ambiții, va urma inevitabil eșecul. Fiecare felie de creier trebuie să fie tratată conform funcțiilor sale specifice și orice efort de a crește durata de viață și acțiunea acelei părți trebuie animat de dorința de a promova puterea și eficiența acelor funcții. Funcțiile zonei frontale cuprind în principal puterea intelectului, a memoriei și a imaginației. Mintea acționează direct asupra acestei părți a creierului atunci când raționează și cunoaște când creează idei, formează planuri, elaborează metode, analizează legile și principiile, înțelege, discriminează sau exercită elementele de percepție. Funcțiile zonei occipitale (zona din spate) a creierului cuprind capacitatea de lucru, forța, determinarea, puterea, forța de rezervă și elementele înrudite. Mintea lucrează asupra zonei occipitale ori de câte ori este necesară forța în realizarea efectivă a lucrurilor și acționează asupra acestei părți a creierului atunci când încearcă să controleze, să dirijeze și să stăpânească orice aspect de natură fizică.
Funcțiile feliei din zona superioară cuprind aspirația, ambiția, conștiința calității și valorii, percepția idealurilor și realizarea stărilor mentale superioare ale existenței conștiente. Mintea acționează prin partea superioară a creierului ori de câte ori se ridică la înălțimi mai mari sau ori de câte ori construiește lucruri mai mari, fie în domeniul fizic, fie în cel mental. Orice efort necesită inteligență și imaginație, precum și putere și capacitate de lucru. Și nici un efort nu merită făcut dacă nu este susținut de dorința de a continua spre mai mare, superior și ideal. Prin urmare, fiecare parte a creierului ar trebui să fie bine dezvoltată. Doar prin conlucrarea celor 3 părți și dezvoltarea lor egală, putem obține rezultate de excepție.
Când vă concentrați atenția pe zona din spate a creierului, acționați mental într-o atitudine pozitivă, hotărâtă; doriți putere și urmăriți să împingeți înainte fiecare scop pe care-l urmăriți. Veți avea din ce în ce mai multă forță, veți deveni din ce în ce mai pozitivi și mai hotărâți, iar puterea de a duce lucrurile până la capăt va crește proporțional cu nivelul vostru de concentrare.
Atunci când vă concentrați asupra zonei frontale a creierului, folosiți intens imaginația. Creați imagini pentru fiecare stare mentală. Formulați planuri de toate felurile și încercați să promovați metode practice pentru orice întreprindeți. Folosiți puterea analizei în detaliu asupra fiecărei idei, legi sau principiu pe care le-ați putea întâlni în gândirea voastră și încercați să vă formați propria concluzie originală cu privire la natura lucrurilor. Încearcați să simțiți inteligența și imaginați-vă strălucirea mentală în fiecare celulă din acea parte a creierului. Tot ceea ce a creat omul în lumea vizibilă a fost mai întâi o idee. Nu permiteți însă ca gândirea voastră să devină grea sau laborioasă.
Când vă concentrați asupra părții superioare a creierului, aspirați la cel mai înalt nivel pe care îl cunoașteți. Oferiți expresie deplină tuturor puterilor și ambițiilor voastre. Încercați să simțiți în mod conștient toate elementele de valoare care știți că există. Trăiți în ideal. Transcendeți lumea lucrurilor și lasați-vă mintea să se ridice la înălțime. Gândiți-vă la tot ceea ce este nobil și măreț și doriți cu toată puterea sufletului să realizați orice v-ați propus și este în rezonanță cu legile Universului. Aveți încredere deplină în voi, în dorințele și aspirațiile voastre. Aveți încredere că puteți și credință în încrederea că puteți. Simțiți că puteți și inspirați acest sentiment cu gânduri de înaltă vibrație. Nu fiți îngrijorați de rezultate, ci fiți calmi, bine pregătiți și profund hotărâți să obțineți rezultate. Nu acordați atenție felului în care vă simțiți după exercițiu. S-ar putea să vă descoperiți într-o stare de somnolență sau într-o stare de entuziasm. Indiferent de stare, păstrați-vă calmul, păstrați-vă echilibrul și fiți conștienți că fiecare celulă a creierului și-a crescut volumul de vitalitate și putere. Imediat după exercițiu, relaxați-vă mintea și corpul. Lăsați energia gândurilor să treacă prin corp, distribuind în mod egal energia vitală câștigată. Apoi detașați-vă continuând să vă gândiți la altceva.
Cele mai bune momente pe care le puteți alege pentru asemenea exerciții sunt cele de relaxare, nu cele în cadrul cărora sunteți angrenați în activități care presupun concentrarea pe rezolvarea unor probleme sau îndeplinirea unor sarcini.