miercuri, iulie 17, 2024
libris.ro
AcasăSĂNĂTATEULEIUL ESENȚIAL DE TĂMÂIE | SECRETELE ESENȚELOR DIVINE ALE PLANTELOR (1)

ULEIUL ESENȚIAL DE TĂMÂIE | SECRETELE ESENȚELOR DIVINE ALE PLANTELOR (1)

Bucurați-vă de acest serial despre uleiurile esențiale, în cadrul căruia prezentăm beneficiile terapeutice atât în plan fizic, cât și în plan psiho-spiritual, pe care ni le oferă Universul prin intermediul esențelor divine ale plantelor. Începem cu prezentarea uleiul esențial de tămâie, obținut din rășina arborelui de Boswellia, care este apreciat pentru proprietățile sale terapeutice încă din antichitate. Folosit în ritualuri religioase, medicație și cosmetice, uleiul de tămâie oferă multiple beneficii pentru sănătatea minții, corpului și bunăstarea generală a Sufletului. Să vedem care sunt acestea ! 

Uleiul de tămâie este cunoscut pentru efectele sale antiinflamatorii puternice, care pot ajuta în tratarea condițiilor inflamatorii, inclusiv artrita și astmul. Poate reduce de asemenea roșeața și inflamația pielii. Datorită proprietăților sale antiseptice, uleiul de tămâie poate fi utilizat pentru a curăța și dezinfecta răni mici, prevenind infecțiile. De asemenea, poate ajuta în lupta împotriva anumitor bacterii și virusuri. Uleiul de tămâie este adesea folosit în produsele de îngrijire a pielii pentru proprietățile sale de regenerare celulară, pentru că s-a dovedit că poate reduce apariția ridurilor, a cicatricilor și a vergeturilor, promovând o piele mai netedă și mai sănătoasă.

Cercetările sugerează că uleiul de tămâie poate stimula sistemul imunitar, ajutând organismul să lupte mai eficient împotriva bolilor. Inhalarea uleiului de tămâie poate avea efecte calmante asupra minții, reducând stresul și anxietatea. Este adesea utilizat în meditație pentru a promova relaxarea profundă și claritatea mentală. Uleiul de tămâie poate ajuta la ameliorarea disconfortului gastrointestinal, inclusiv a gazelor, a indigestiei și a inflamației intestinale, datorită proprietăților sale antiinflamatorii. Poate fi util în ameliorarea congestiei nazale și a simptomelor asociate cu afecțiuni respiratorii cum ar fi bronșita sau răcelile, prin facilitarea eliberării căilor respiratorii. Uleiul de tămâie este adesea folosit pentru a îmbunătăți dispoziția și a combate depresia. Poate ajuta la echilibrarea emoțiilor și la promovarea sentimentelor de pace și bunăstare.

Cum utilizăm uleiul esențial de tămâie ?

Adăugați câteva picături în difuzor pentru a crea o atmosferă calmantă și pentru a beneficia de proprietățile sale relaxante și purificatoare. Diluați uleiul de tămâie într-un ulei purtător și aplicați-l pe piele pentru a beneficia de proprietățile sale de îmbunătățire a sănătății pielii și de alinare a durerilor. Inhalarea directă a uleiului de tămâie poate ajuta la alinarea stresului și anxietății, precum și la ameliorarea congestiei nazale.Este important ca uleiul de tămâie să fie folosit cu precauție, mai ales de către femeile însărcinate, mamele care alăptează sau cunoscute cu afecțiuni preexistente.

Uleiul esențial de tămâie este asociat cu chakra coroană (Sahasrara), situată în partea superioară a capului. Chakra coroană este considerată poarta către conștiința divină și spiritualitatea supremă, reprezentând unitatea cu sinele, cu ceilalți și cu divinitatea. Această a 7-a Chakră este centrul înțelepciunii, al iluminării și al conștientizării universale. Uleiul de tămâie adâncește starea de meditație, facilitând accesul la o conștientizare și înțelegere spirituală mai profundă. Acesta ajută la liniștirea minții și la focalizarea atenției, aspecte esențiale pentru practica meditativă eficientă.

Prin influențarea chakrei coroană, uleiul de tămâie poate ajuta în deschiderea și receptivitatea față de mesajele și ghidarea spirituală, încurajând sentimentele de pace interioară, gratitudine și unitate cu întregul univers. Proprietățile calmante ale uleiului de tămâie contribuie la reducerea stresului și anxietății, elemente care pot obstrucționa fluxul energetic și accesul la înțelepciunea spirituală superioară.

 • Adăugați 7 picături de ulei de tămâie într-un difuzor înainte de meditație și veți crea un mediu propice pentru deschiderea chakrei coroană și pentru promovarea unei stări profunde de calm și conștientizare.
 • Diluați uleiul de tămâie într-un ulei purtător de semințe de struguri și aplicați-l pe pielea capului, în zona coroanei, pentru a stimula chakra coroană. Este important să evitați contactul direct cu ochii și membranele mucoase.

Pentru aplicarea uleiului esențial într-un mod sigur și economic, utilizați sticluțele speciale de tip roll-on, cu minicristale naturale pe care le găsiți pe www.vorbestesufletul.ro

 • Dacă puneți 6 până la 9 picături de ulei de tămâie în apa de baie acesta va contribui la relaxarea generală și la stimularea unei stări meditative, favorizând astfel accesul la stările superioare de conștiință, asociate cu Chakra coroană.

Pentru a obține cele mai bune rezultate în lucrul cu chakrele și în utilizarea uleiurilor esențiale, este important să abordați aceste practici cu intenție clară și deschidere către experiențele spirituale. Utilizarea uleiului de tămâie ca parte a rutinei spirituale poate fi o cale valoroasă către creșterea conștientizării și îmbogățirea călătoriei spirituale personale.

CE CRISTALE SUNT ASOCIATE CU ULEIUL ESENȚIAL DE TĂMÂIE, 100% PUR

 • Cuarțul transparent este cunoscut pentru capacitatea sa de a amplifica energiile și intențiile. Împreună cu uleiul de tămâie, poate amplifica efectele sale purificatoare.
 • Cuarțul roz este asociat cu iubirea, compasiunea și vindecarea emoțională. Atunci când este combinat cu uleiul de tămâie, poate sprijini vindecarea traumelor emoționale și promovarea unei stări de armonie și echilibru interior.
 • Angelitul este o piatră semiprețioasă cunoscută și sub numele de anhidrit albastru sau albastru de argilă. Această piatră este asociată cu energiile angelice și este folosită în practici spirituale și de vindecare pentru a sprijini conexiunea spirituală și comunicarea cu îngerii și ghizii spirituali. În combinație cu uleiul esențial de tămâie, comunicarea cu ghizii spirituali se poate defășura la cel mai înalt nivel.
 • Selenitul este asociat cu protejarea energetică celorlalte cristale. Utilizat în combinație cu uleiul de tămâie, poate ajuta la eliminarea energiilor negative și la crearea unui mediu energetic mai luminos și mai clar.
 • Agatul este asociat cu echilibrul și protecția. Împreună cu uleiul de tămâie, poate contribui la stabilizarea emoțiilor și a energiilor și la protejarea împotriva influențelor nebenefice.
 • Ametistul este asociat cu calmarea și relaxarea minții și a spiritului. Combinat cu uleiul de tămâie, poate sprijini meditația și introspecția, ajutând la eliberarea blocajelor mentale și la promovarea unei stări de liniște și claritate interioară.
 • Obsidianul este cunoscut pentru protecția împotriva energiilor negative și a atacurilor psihice. Atunci când este folosit împreună cu uleiul de tămâie, poate ajuta la eliminarea blocajelor energetice și la promovarea unui mediu de protecție și siguranță.
 • Jaspul roșu și uleiul de tămâie sunt două elemente adesea folosite împreună în practici spirituale și de vindecare pentru a sprijini echilibrul energetic și pentru a promova bunăstarea mentală, emoțională și fizică. Atunci când sunt folosite împreună, jaspul roșu și uleiul de tămâie pot forma o combinație puternică pentru a sprijini procesul de vindecare și echilibrare energetică. Jaspul roșu poate contribui la întărirea fundației energetice și la promovarea unui sentiment de putere și siguranță interioară, în timp ce uleiul de tămâie poate ajuta la eliminarea energiilor negative și la purificarea corpului și a spiritului.

Precauție: Este important să rețineți că uleiurile esențiale trebuie utilizate cu prudență și întotdeauna diluate într-un ulei purtător pentru aplicarea topică, pentru a evita iritația pielii sau alte reacții adverse.

Gânduri de final

Dacă vreți să aflați mai multe despre secretele uleiurilor esențiale, vă invităm să participați la workshopul live online MIROSUL-PUNTEA DINTRE MINTE, CORP ȘI SUFLET, care se va desfășura pe platforma Zoom. Detalii pe www.vorbestesufletul.ro, secțiunea CURSURI. 

Rămâneți aproape, dacă nu vreți să ratați rețete speciale care combină uleiurile esențiale pure pentru a vă oferi nenumărate beneficii în planul sănătății. 

ARTICOLE ASEMANATOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recente

- Advertisment -vegis.ro
- Advertisment -vitamix.ro
- Advertisment -vitamix.ro