miercuri, februarie 28, 2024
libris.ro
AcasăDEZVOLTARE PERSONALĂ | SELF HELPVREI O VIAȚĂ NOUĂ? SCHIMBĂ RUTINA !

VREI O VIAȚĂ NOUĂ? SCHIMBĂ RUTINA !

Dimineața poate fi privită ca un nou început, o nouă ocazie de a ne defini viața, de a ne construi personalitatea și de a experimenta realitatea noastră. Fiecare nou început setează energia drumului ce va urma așa că este normal să ne dorim să ne începem ziua în cel mai frumos mod pentru a experimenta o realitate plăcută, pentru a ne simți bine și a face față cu entuziasm și pozitivitate evenimentelor din cursul zilei.Diminețile nu arată întotdeauna ideal. De multe ori ne lăsăm conduși de responsabilitățile pe care le avem de îndeplinit în ziua ce urmează așa că diminețile noastre devin grăbite și agitate, pline de grijile obligațiilor pe care ni le-am pus singuri în spate. Aici intervine eroarea pe care o facem și anume, aceea de a prioritiza unele aspecte superficiale în rutina noastră de dimineață în locul unor obiceiuri care ne-ar putea face mult mai bine. 

 

Ia-ți puțin timp să reflectezi asupra rutinei tale de dimineață. Gândește-te la timpul de care dispui și cum îl gestionezi. Gândește-te ce activități faci dimineața și ce stare de spirit ai după acestea.

Poți răspunde la următoarele întrebări pentru a te ajuta să înțelegi mai multe aspecte despre tine reflectând la modul în care îți începi ziua:

  • La ce oră te trezești în fiecare dimineață? Ai o oră fixă la care te trezești, sau nu? Contează pentru tine să te trezești aproximativ la aceeași oră?
  • Care sunt primele gânduri care îți vin în minte cel mai des atunci când deschizi ochii?
  • Care este primul lucru pe care îl faci dimineața?
  • Cum te simți de obicei atunci când te trezești?
  • Ce activitate îți ocupă cel mai mult timp?
  • Ce simți că lipsește din rutina ta de dimineață?
  • Pentru ce ai vrea să ai mai mult timp?
  • Este ceva ce poți face seara pentru a-ți ușura diminețile?

Aceste întrebări sunt utile pentru a te ajuta să realizezi dacă ești mulțumit sau nu cu modul în care se desfășoară diminețile tale. Dacă identifici mici obiceiuri dăunătoare și dorești să schimbi unele aspecte, sugestiile de mai jos ar putea fi folositoare. În continuare vom prezenta unele îmbunătățiri la rutina zilnică pe care le puteți face pentru a avea o stare de spirit mai pozitivă, o mai mare claritate mentală și pentru a fi mai atent și mai conectat la propriul corp în fiecare zi.

Așa cum adormi, la fel te vei trezi

Chiar dacă noaptea poate fi un sfetnic bun, aceasta nu este și un bun terapeut. Chiar dacă un somn odihnitor poate aduce claritate mentală pentru o problemă ce poate părea fără soluții seara, în cazul emoțiilor lucrurile nu stau chiar așa. Atunci când ne culcăm cu o stare de spirit negativă, ne vom trezi cu acea stare de spirit de cele mai multe ori sau o vom îngropa în subconștient și va ieși atunci când ne vom aștepta mai puțin. Din acest motiv este foarte important să fim atenți la emoțiile cu care mergem la culcare în fiecare seară.

Astfel, pentru a ne începe ziua cu o stare bună și cu emoții pozitive este important să plantăm semințele acelor emoții cu o seară înainte. Pentru a face acest lucru este nevoie doar de puțină prezență și intenție. Tu cel din viitor îți vei mulțumi pentru acestea atunci când te vei trezi recunoscător și plin de entuziasm pentru a-ți începe ziua.

Există o multitudine de metode de a-ți încheia ziua cultivând emoții pozitive.

Poți scrie în jurnalul de recunoștință sau te poți gândi la un lucru frumos care s-a întâmplat în ziua care tocmai s-a încheiat, un cuvânt frumos pe care l-ai auzit, o întâmplare pentru care ești recunoscător sau poate întâlnirea cu cineva. Sunt o multitudine de mici momente în ziua noastră care merită atenția noastră investită cu energia recunoștinței. Poți încerca să scanezi mental toată ziua și să te bucuri pentru fiecare dar pe care l-ai primit. O altă modalitate de a-ți încheia ziua este meditația pentru  eliberarea energiilor negative stocate de-a lungul zilei pentru a face loc unor emoții pozitive.

Pentru a facilita acest proces este important să limităm sursele emoțiilor sau gândurilor negative. Astfel, poate că este o alegere mai bună să citim seara, în loc să ne uităm la știri. Identifică sursele stărilor negative și încearcă să le elimini pentru binele tău mental și emoțional.

Orice metodă de a aduce emoții pozitive ai alege, este important să fie plăcută pentru a nu o simți ca pe o obligație și să fie potrivită pentru tine, pentru felul tău de a fi și pentru rutina ta. Tu ești stăpânul rutinei tale și tu decizi ce este cel mai bine pentru tine.

Găsește ceva pentru care să fii entuziasmat în ziua ce urmează

Poate fi un film pe care urmează să îl vezi seara, sau o întâlnire pe care o vei avea cu cineva. Orice ar fi, a avea o activitate la care te gândești cu entuziasm și care îți aduce bucurie este o resursă valoroasă ce îți poate da o stare de spirit bună pe tot parcursul zilei. Nu trebuie să fie evenimente extraordinare. O cafea bună poate fi suficientă. Este vorba mai mult despre o schimbare de atitudine față de evenimentele care urmează să se întâmple, decât o formă de a căuta sau de a aștepta lucruri nemaipomenite. Folosește emoțiile pe care ești capabil să le simți în favoarea ta!

Identifică surse de inspirație pozitivă

Pentru a începe ziua în ton cu starea pe care dorești să o experimentezi, poți alege o activitate care să-ți confere un start potrivit. Dacă vrei să ai mai multă claritate în timpul zilei, poți încerca să integrezi cititul în rutina ta zilnică. Dacă dorești să ai mai multă energie și entuziasm, poți integra dansul, exercițiile fizice, sau poți asculta muzică. Nu există un obicei care să fie potrivit pentru nevoile tuturor. Este important să fii atent la tine, la ce îți place să faci și la ce ai tu nevoie pentru a-ți îmbunătăți zilele.

Alege cum vrei să te simți  realizând că deja faci asta

Oricât de multe teorii și practici există, cel mai minunat lucru dintre toate, care îți poate schimba starea instant, este faptul că alegi în orice moment ce emoții vrei să experimentezi. Astfel, te poți trezi dimineața cu intenția de a avea o zi minunată și de a fi recunoscător și fericit. Poți alege să experimentezi orice emoții, în orice moment și oricât dorești. Este atât de simplu. Tot ce trebuie să faci este să crezi propoziția anterioară.

Gânduri de încheiere

Nu este atât de mult despre a face un anumit lucru dimineața sau seara, cât este despre a începe să îți acorzi atenție și respect. Observă ce faci și nu te ajută, observă obiceiurile dăunătoare care îți pun bețe în roate în loc să te sprijine zi de zi. După ce observi ce nu merge bine, oferă-ți un spațiu plin de iubire și respect înăuntrul tău pentru a putea găsi alternative benefice pentru tine. Orice mică schimbare pe care o aduci rutinei tale pentru binele tău este o modalitate de a te onora, iar cele trei părți din care ești format, mintea, corpul și sufletul,  vor înțelege că le respecți, le iubești și le onorezi și vei primi la schimb respectul lor.

Experimentează! Joacă-te! Distrează-te! Doar așa vei putea găsi cele mai plăcute modalități de a-ți petrece zilele și de a experimenta viața. Revendică-ți puterea de a face din fiecare zi a vieții tale cea mai frumoasă zi!

ARTICOLE ASEMANATOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recente

- Advertisment -vegis.ro
- Advertisment -vitamix.ro
- Advertisment -vitamix.ro